SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Performanță de excepție pentru Johanna Konta » Tenisul britanic n-a mai reușit asta de 32 de ani!

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat sambata, 08 octombrie 2016 14:54

Jucătoarea britanică născută la Sydney, Johanna Konta (cap de serie nr. 11), s-a calificat în finala turneului WTA de la Beijing după ce a trecut de americanca Madison Keys, scor 7-6(1), 4-6, 6-4.

Performanța finalistei e cu atât mai mare cu cât sportiva va intra în top 10 WTA începând cu săptămâna viitoare, devenind astfel prima jucătoare de tenis britanică aflată în top 10 în ultimii 32 de ani. Ultima a fost Jo Durie, în 1984.

Konta e doar a patra femeie britanică ce pătrunde în top 10 de când se țin clasamentele WTA, după Jo Durie, Virginia Wade și Sue Barker.

"E un moment special pentru mine. Mă simt binecuvântată să mă aflu în această situație", a declarat Konta, 25 de ani.

146
era locul în clasamentul WTA pe care Konta îl ocupa în luna iunie a anului 2015

În finala turneului de la Beijing, Konta o va avea adversară pe câștigătoarea partidei dintre Elina Svitolina (Ucraina), cap de serie nr. 16 și favorita nr. 3, jucătoarea poloneză Agnieszka Radwanska.

Marea Britanie are și un finalist la bărbați după ce Andy Murray l-a bătut pe David Ferrer, scor 6-2, 6-3.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
merace
merace  •  08 Octombrie 2016, 23:18

Ma bucur ca GSP incepe sa scrie si despre celelalte jucatoare mari din tenis, si de fapt despre ce se intampla in tenisul mondial, nu doar despre Simona. Asa, poate si publicul romanesc va reusi sa afle despre tenis mai multe decat dn buletinele de pariuri...

317827231930285
Alfonso Senior  •  08 Octombrie 2016, 18:38

Merg pe mana Radwanskai ,si sper sa castige turneul merita golancs

Vezi toate comentariile (2)
Comentează