SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Pete Sampras crede că Roger Federer poate să mai cîştige cel puţin un Grand Slam: "Cel mai probabil, la Wimbledon"

Roger Federer
Roger Federer

Articol de GSP - Publicat luni, 24 februarie 2014 00:00 / Actualizat luni, 24 februarie 2014 13:52

Americanul Pete Sampras nu şi-a pierdut încrederea în Roger Federer şi îl creditează pe jucătorul elveţian cu şansa întîi la un nou trofeu la Wimbledon. Sampras şi Federer au cîte 7 trofee la Wimbledon fiecare, record absolut pentru cel mai important turneu disputat pe iarbă.

"Atîta timp cît se simte bine şi e sănătos, Federer mai poate să joace la nivel înalt pentru doi sau patru ani. Nivelul pe care l-a arătat la Australian Open a fost foarte bun, însă nu a avut ce face contra lui Nadal (în semifinale).

Însă felul cum a jucat a fost unul consistent, iar Federer poate să construiască în continuare peste ceea ce a jucat acolo.

Dacă toate lucrurile se leagă, iar jocul îi merge ca acum, poate să mai cîştige un turneu de Grand Slam, chiar la Wimbledon", a explicat Pete Sampras, de 14 ori cîştigător de Grand Slam.

Federer are 17 trofee de Grand Slam, 7 dintre acestea fiind cucerite la Wimbledon. Mulţi specialişti cred că elveţianul poate să cîştige încă un trofeu dacă ascultă sfaturile tactice date de suedezul Stefan Edberg, însă Sampras crede că secretul stă altundeva: "Federer are motivaţia necesară pentru a continua să joace şi să călătorească. Eu nu am mai avut-o după ce am împlinit 31 de ani, am obosit".

Clasamentul turneelor de Grand Slam:
17: Roger Federer
14: Pete Sampras
13: Rafael Nadal
12: Roy Emerson
11: Bjorn Borg, Rod Laver

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
torontezul
torontezul  •  25 Februarie 2014, 22:11
Postat de narutosslazio pe 24 Februarie 2014, 14:39

De parca acum singurii adversari pe care-i are africanul mai sunt doar Davydenko, Roddick si Ljubicic. Acum avem jucatori in circuit cat de cat mai valabili. Mai castiga "top 500 backhand" asta un slam la pastele cailor.

Din 2005, anul in care Nadal a castigat primul grand slam si care poate fi considerat inceputul perioadei de varf din cariera lui Nadal, Federer a castigat exact 13 Grand Slamuri jucand impotriva exact a acelorasi adversari pe care i-a avut si Nadal. Ca a jucat finale impotriva lui Rodick, Davidemko, Bagdadis si altii a fost pentru faptul ca Nadal era un jucator anonim pe suprafete altele decat zgura. A trebuit ca organizatorii sa reduca viteza suprafetelor cu 10-20km/h pentru ca si jucatorii lenti sa aibe sanse sa fie competitivi

torontezul
torontezul  •  25 Februarie 2014, 19:36
Postat de solomon_i pe 24 Februarie 2014, 14:10

Crede si nu cerceta...

Federer nu a declarat la inceputul anului ca obiectivul lui pentru 2014 este castigarea unui alt grand slam ci doar castigarea a 5 titluri. Ce fel de titluri nu a mentionat. Asa ca daca Federer nu si-a propus castigarea unul alt Grand Slam, nu o va face. Ca daca va fi o conjuctura favorabila si va reusi sa castige un alt grand slam asta e o alta poveste. Omul, la varsta lui, cu famile cu 2 copii si al treilea pe drum are si alte prioritati in afara de tenis. In 2012 cand a spus ca obiectivul lui este revenirea pe prima pozitie, a reusit lucrul asta desi nimeni nu ii mai dadea nici o sansa

torontezul
torontezul  •  25 Februarie 2014, 19:17
Postat de narutosslazio pe 24 Februarie 2014, 14:39

De parca acum singurii adversari pe care-i are africanul mai sunt doar Davydenko, Roddick si Ljubicic. Acum avem jucatori in circuit cat de cat mai valabili. Mai castiga "top 500 backhand" asta un slam la pastele cailor.

Tu de Sampras si Agasi nu ai auzit? Cat despre Roddick, toata lumea spune ca a fost slab, dar nici un jucator din top 10 din ziua de azi nu serveste cum o facea Roddick, 230km/ora primul serviciu si peste 200km/ora al doilea. Federer reusea sa returneze in teren chiar si serve de 240km/ora. Nadal cand a jucat cu Dimitrov la AO, si-a bandajat mana pe motiv de 'rana adanca in palma' dar motivul real a fost de 'morcov adanc bagat undeva'. Lui Nadal i-au cam tremurat chilorii pentru ca Dimitrov are un serviciu foarte bun si s-a vazut. In primele 3 seturi Nadal nu a avut nici macar o singura minge de break. SI Dimitrov serveste cu 20km/ora mai incet decat Rodick.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close