SPORTURI  »  TENIS  »  REVENIRE

Povestea emoționantă a unei foste jucătoare de top » De la "Plângeam mereu, aveam gânduri sinucigașe", la 3 turnee consecutive câștigate în 2018

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat luni, 19 martie 2018 18:19

Rebecca Marino (27 de ani) s-a retras în 2013 din tenis din cauza unei depresii. A revenit spectaculos în 2018 și a decis să împărtășească momentele dificile prin care a trecut.

Rebecca Marino este jucătoare de tenis canadiană cu o poveste inedită. Ea atinsese punctul maxim al carierei în 2011, urcând până pe poziția 38 WTA și având rezultate notabile în cadrul turneelor de Mare Șlem. Doi ani mai târziu, în 2013, și-a anunțat retragerea, iar acum a povestit celor de la Tennis Chanel care au fost motivele din spatele deciziei.

"Tenisul este un sport în care interacționezi cu o mulțime de oameni, dar uneori de simți atât de singur. Când lucrurile devin serioase, ești din ce în ce mai izolat. Cea mai tristă perioadă din viață a fost când am urcat pe locul 38 WTA. Simțeam că lumea se prăbușește în jurul meu. Cu cât stăteam mai departe de familie și prieteni, cu atât îmi era mai dor de ei. Am simțit că nu sunt pregătită pentru ceea ce urmează. Era mai mult decât un dor de casă. Izbucneam în lacrimi la fiecare antrenament. Ajunsesem chiar să am gânduri sinucigașe.

În primul an de la retragere nu am mai ținut racheta în mână. Am început să lucrez cu un psiholog al Universității British Columbia, unde studiam pentru diploma mea. Acolo am învățat totul despre munca în echipă, despre împărtășirea momentelor dificile cu cei din jur. Rutina universității mi-a schimbat complet viziunea asupra lumii. Am înțeles că oamenii mă iubeau pentru ceea ce eram, nu pentru rezultatele mele. Am scăpat de presiune", a declarat Rebecca.

Rebecca Marino a revenit în circuitul ITF în 2018, unde a câștigat 3 turnee consecutive, ajungând la 19 victorii consecutive. Canadiana ocupă acum locul 624 WTA.

468,942 de dolaria câștigat Rebecca Marino în carieră

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează