SPORTURI  »  TENIS  »  BRD NĂSTASE-ŢIRIAC TROPHY

Pregătiţi de primăvară şi de tenis » Ediţia din 2015 a BRD Năstase-Ţiriac Trophy se bucură de un interes imens din partea publicului

Articol de - Publicat joi, 12 martie 2015 00:00 / Actualizat joi, 12 martie 2015 00:05

Abonamentele pentru competiţia de la Arenele BNR s-au epuizat încă din prima zi, iar biletele pentru semifinale şi finală sînt vîndute în proporţie de 60 la sută.

În aşteptarea soarelui şi a căldurii, fanii tenisului s-au asigurat că nu vor rata întîlnirea cu BRD Năstase-Ţiriac Trophy. Intersul e atît de mare încă abonamentele, care costau 140 de lei, s-au terminat încă din prima zi, iar biletele pentru fazele finale sînt şi ele aproape de epuizare.

Şi asta cu mai mult de o lună rămasă pînă la începerea turneului, care debutează cu meciurile din calificări pe 18 aprilie, urmînd ca partidele de pe tabloul pricipal să se desfăşoare începînd cu 20 aprilie! "Turneul creşte de la an la an. Nu trebuie să ne luăm neapărat după numărul spectatorilor, ci după jucătorii care participă", a spus Ilie Năstase.

Printre tenismenii care s-au înscris în 2015 la turneul de la Bucureşti se află cîţiva dintre favoriţii publicului român: Gilles Simon, Lukas Rosol şi Guillermo Garcia Lopez. Jucători care au avut rezultate bune pe zgura de la Arenele BNR. Lor li se alătură în premieră croatul Ivo Karlovici şi americanul San Querrey.

Marcos Baghdatis, finalistul de la Australian Open din 2006, revine şi el la Bucureşti "Ultimul jucător înscris la turneu este poziţia 71 ATP, ceea ce nu s-a mai întîmplat pînă acum", a spus Bogdan Enoiu, preşedintele Comitetului Organizatoric.

El a subliniat că turneul ar putea creşte şi mai mult dacă ar exista o arenă cu o capacitate de 7.000 de locuri şi a ţinut să-i mulţumească BRD-ului pentru sprijinul pe care îl acordă.

Puştiul-minune vine la Bucureşti
Pe lista jucătorilor înscrişi la turneul de la Arenele BNR se află şi Borna Ciorici, croatul care, la 18 ani, i-a învins pe Nadal şi Murray şi e pe locul 60 în lume. "Sperăm ca turneul de la Bucureşti să însemne pentru Borna ce a însemnat şi pentru Djokovici", a spus Bogdan Enoiu, preşedintele Comitetului Organizatoric.

Liderul mondial a obţinut prima victorie în circuitul ATP pe zgura bucureşteană în 2004, pe cînd avea doar 17 ani. Croatul vine la Bucureşti cu victorii mari în CV, i-a învins pe Nadal la Basel în 2014 şi pe Andy Murray la Dubai în 2015.

Wild-card pentru un român
Organizatorii BRD Năstase-Ţiriac Trophy au anunţat că deocamdată au acordat doar un wild-card şi acesta merge spre Marius Copil. Celelalte două vor fi stabilite în următoarea perioadă. Organizatorii analizează şi speră să-l convingă pe cîştigătorul de anul trecut, Grigor Dimitrov, să accepte unul.

"Sîntem în contact cu el, nu s-a înscris la Barcelona, aşa că sperăm", a spus Bogdan Enoiu, preşedintele Comitetului Organizatoric. El a adăugat că şi Gael Monfils ar putea să primească o invitaţie. La dublu, Florin Mergea şi Horia Tecău vor fi şi ei prezenţi alături de partenerii lor la Bucureşti.

Meciul dorit, Federer-Nadal
Ediţia din 2015 a turneului de la Arenele BNR este una aniversară, împlinindu-se 20 de ani de cînd Ion Ţiriac a preluat competiţia. Bogdan Enoiu s-a alăturat şi el turneului în 2002. "Cea mai frumoasă amintire e de la ediţia din 2002, pentru că de atunci am început să mă implic mai mult în organizarea turneului. Visul meu este să-mi închei cariera de organizator de turnee cu un meci Federer-Nadal", a spus Enoiu.

Reîntoarcea francezilor
Aşa cum s-a întîmplat la fiecare ediţie, în ultimii nouă ani, spectatorii vor putea asista şi la un meci demonstrativ oferit de Enel. În acest an, cele "4 stele pline de energie" vor fi Ilie Năstase, Andrei Pavel, Mansour Bahrami şi Henri Leconte.

Ambii jucători francezi au mai oferit momente de neuitat pe zgura de la Arenele BNR. Partida dintre cei patru va avea loc sîmbătă, 25 aprilie, în ziua finalei de la dublu şi a semifinalelor de la simplu.

15-50 de lei este preţul biletelor la BRD Năstase-Ţiriac Trophy, ele pornind de la 15 lei la începutul săptămînii şi ajungînd la final la 50 de lei

"BRD se mîndreşte că poate sprijini organizarea unei asemenea competiţii la Bucureşti. Îmi amintesc acum de ediţia de anul trecut, cînd am avut un eveniment grozav în România. Mult succes în 2015! E timpul să lăsăm rachetele să să vorbească'' (Philippe Lhotte, director general al BRD)

654720-tenismeni-brd.jpg

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
dash.berlin
dash.berlin  •  13 Martie 2015, 17:49

Borna Ciorici e un nume de care se va vorbi foarte mult in tenisul mondial.Are stofa de tenismen...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează