SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA FED

Prima întâlnire cu zgura » Simona Halep, Irina Begu şi Sorana Cîrstea s-au pregătit ieri în premieră la Tenis Club Idu înaintea duelului cu Marea Britanie

FOTO: Claboo Media
FOTO: Claboo Media

Articol de - Publicat miercuri, 19 aprilie 2017 00:00

Tricolorele au testat ieri zgura de la Tenis Club Idu, pentru prima oară înaintea confruntării cu Marea Britanie de la finalul acestei săptămâni, din barajul pentru menţinerea în Grupa Mondială II a Cupei Fed.

Nu cea de pe arena centrală a bazei sportive din staţiunea Mamaia, protejată de organizatori după ploaia care a căzut necontenit în ultimele două zile, ci de pe cele două terenuri acoperite cu un balon imens.

Prima a intrat în focuri Simona Halep, care se pregăteşte la Tenis Club Idu de câte ori vine acasă şi a petrecut trei ani la clubul din oraşul ei natal. Liderul echipei României a avut două şedinţe de antrenament, atât dimineaţă, cât şi după-amiază, şi a părut să nu resimtă dureri la genunchiul stâng, care a chinuit-o în ultima vreme.

În schimb, Irina Begu şi Sorana Cîrstea au sosit ceva mai târziu, astfel că s-au antrenat doar o oră şi jumătate, în timp ce Monica Niculescu, dar şi căpitanul nejucător Ilie Năstase sunt aşteptaţi să ajungă azi la Mamaia.

Amintiri cu trofeu

"Este prima oară când joc la Constanţa în Cupa Fed şi sunt încântată. Am mai fost pe vremea când eram junioară şi nu era această bază. Cred că sunt mai mult de 10 ani de când nu am mai jucat la Mamaia. Nici nu vreau să mă gândesc, înseamnă că am o vârstă! Îmi amintesc însă că am câştigat aici primul meu turneu, când aveam vreo 7 ani. Nu cred că locul aduce victoria sau înfrângerea, dar vrem să câştigăm. Din barajul pentru Grupa Mondială II este cel mai tare meci, însă noi ne-am dat mereu sufletul pentru ţară şi vom face la fel şi săptămâna aceasta", a spus Cîrstea.

"Cum am ajuns, am venit să vedem terenul şi să facem un prim antrenament. Ne-am simţit mereu bine când am jucat acasă, mă bucur că s-au vândut toate biletele şi vom avea susţinerea publicului. Am mai jucat aici în urmă cu exact 10 ani, la un turneu ITF de 10.000 de euro", a adăugat Begu. În schimb, britanicele, în frunte cu vedeta Johanna Konta, au ajuns abia în cursul serii la Mamaia şi au programate azi primele antrenamente.

Prelată pe arena centrală

Pentru a proteja de ploaie terenul de pe arena centrală, organizatorii au pus încă de luni o prelată (foto), iar antrenamentele se vor desfăşura pe cele două terenuri acoperite de balon. "Sigur nu ne-am aşteptat la astfel de vreme şi o să fie condiţii grele, mai ales că am văzut că va ploua până la sfârşitul săptămânii. Terenul o să fie mai greu, dar ne vom adapta la orice situaţie", a explicat Cîrstea. "Am înţeles că toată săptămâna o să plouă, dar în weekend va fi mai bine. Nu ne sperie ploaia, suntem pregătite şi vom da totul pentru victorie", a mărturisit Begu.

"Zgura este un mare avantaj pentru noi!"

Vicepreşedintele FRT, Răzvan Itu, mizează pe o victorie a tricolorelor

- Cum va fi duelul cu Marea Britanie?
- Este un meci pe viaţă şi pe moarte, iar cine câştigă va rămâne în Grupa Mondială, care, de anul viitor, se va desfăşura într-un nou format, cu 16 echipe, ca la Cupa Davis.

- Se joacă la Simona acasă.
- Este un mare avantaj, la fel şi faptul că jucăm pe zgură. Ştim foarte bine că este o suprafaţă care le favorizează pe jucătoarele noastre.

- Mulţumit de condiţii?
- Sunt foarte mulţumit, având în vedere că am reuşit să adăugăm o tribună suplimentară, care arată excelent. Baza se prezintă perfect, iar oamenii de aici sunt un ajutor imens pentru noi. Pregătirile au început încă de săptămâna trecută şi totul este gata pentru meciuri..

- Ce se va întâmpla dacă ploaia va pune probleme?
- (zâmbește) Am pus o vorbă bună şi va fi vreme frumoasă! Dacă totuşi nu va fi vremea ideală pentru disputarea meciurilor, se amână cu o zi şi se va putea juca şi luni.

- Biletele s-au vândut foarte repede.
- S-ar putea să mai scoatem la vânzare în jur de 200 de bilete. Eram obligaţi să dăm britanicilor 10 la sută din capacitatea arenei, dar aceştia ni le-au returnat.

Premiu pentru Tenis Club Idu

Organizat de peste două decenii de către Tenis Club Idu, turneul internaţional "Mamaia IDU Junior Championship", inclus în "Tennis Europe Junior Tour" şi rezervat juniorilor sub 16 ani, a primit premiul pentru cea mai bună organizare şi promovare în 2016 din partea Tennis Europe. "Suntem bucuroşi să vă informăm că după ce am evaluat toate turneele, Mamaia IDU Junior Championship a fost ales câştigător pentru anul 2016. Aţi făcut o treabă excelentă în 2016, iar acest premiu este o recunoaştere a efortului fantastic depus şi pe care, suntem convinşi, îl veţi depune şi în anii care vin", a transmis forul care patronează circuitul juniorilor. "Acesta este turneul nostru de suflet, iar premiul primit acum de la Tennis Europe ne bucură enorm. Premiul acesta este pentru noi toţi, pentru Constanţa şi, îmi place să cred, pentru România", a spus managerul clubului, Alina Idu. Premiul primit constă într-o excursie pentru două persoane la finala Roland Garros din acest an.

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședință CHEIE la Rapid: Dan Șucu a luat deja decizia în cazul lui Cristiano Bergodi!


Comentarii (2)
timm
timm  •  19 Aprilie 2017, 21:02
Postat de Ioana Bala pe 19 Aprilie 2017, 10:16

fed cup))))) ..... e d asteptat c o furam majoritatea joaca pt money, incepand cu nr.4 mondial continuund cu celelate.hai romania tot asa in cativa ani am avea numai fitosi, pe terenuriled tenis

Esti paraela cu tenisul. Nu avem nici un numar 4 mondial.

1368544626517155
Ioana Bala  •  19 Aprilie 2017, 10:16

fed cup))))) ..... e d asteptat c o furam majoritatea joaca pt money, incepand cu nr.4 mondial continuund cu celelate.hai romania tot asa in cativa ani am avea numai fitosi, pe terenuriled tenis

Vezi toate comentariile (2)
Comentează