SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

Propunere inedită a lui Rafa Nadal în legătură cu clasamentul ATP: "Noi nu mai avem 21 sau 22 de ani"

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat luni, 14 august 2017 19:27

Rafael Nadal va reveni pe primul loc în ierarhia ATP începând de săptămâna viitoare, odată cu retragerea lui Roger Federer din turneul de la Cincinnati (detalii AICI), însă nu este mulțumit de modul în care este alcătuit topul mondial și propune o schimbare în acest sens.

Spaniolul este de părere că un clasament bazat pe rezultatele din ultimii 2 ani ar funcționa mai bine decât cel actual, care ia în calcul doar turneele din ultimul sezon.

"Roger are 35 sau 36 de ani, eu am 31 de ani, Stan Wawrinka are 32 de ani cred, iar Novak Djokovici 30. Nu mai avem 21 sau 22 de ani. În generațiile anterioare, majoritatea jucătorilor s-ar fi retras până acum.

Am spus în trecut că programul nu funcționează cum trebuie și ar fi mai bine să avem un clasament bazat pe rezultatele din ultimii 2 ani. Asta ar proteja jucătorii și i-ar ajuta să aibă perioade de odihnă. Când ai clasament pe un singur an și vrei să fii pe un loc bun, nu ai prea mult timp pentru odihnă", a spus Nadal în cadrul unei conferințe de presă, citat de Tennis World.

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează