SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

Rafael Nadal a răspuns în 3 cuvinte la întrebarea dacă ar fi fost un jucător bun de fotbal

Nadal, în timpul Laver Cup // FOTO: Reuters
Nadal, în timpul Laver Cup // FOTO: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 27 septembrie 2017 16:18

"Cred că nu", a replicat Rafa Nadal, întrebat fiind dacă ar fi putut reuși și în fotbal. 

Actualul lider ATP a practicat în paralel ambele sporturi până la 12 ani, când a luat cea mai grea hotărâre din cariera sa. Știa însă că "în tenis excelam, chiar dacă fotbalul îmi plăcea la fel sau poate mai mult", după cum a scris în autobiografia sa.

Aproape 20 de ani mai târziu de la acea decizie, spaniolul privește lucrurile într-o perspectivă diferită. "E adevărat că mă descurcam foarte bine la fotbal, chiar fusesem promovat în categoria superioară, aveam colegi mai mari de vârstă decât mine. Adevărul însă e că jucam bine în Manacor, în echipa din orășelul meu, care e unul dintre miile de orășele din Spania", a spus el într-un interviu pentru El Espanol. "Faptul că am o carieră bună în tenis nu înseamnă că aș fi fost la același nivel și la alte lucruri". 

Antrenor

Nadal nu știe dacă ar fi sau nu un antrenor bun, deși în timpul recent încheiatei Laver Cup, de la Praga, și-a asumat rolul de a-i da sfaturi tactice rivalului și amicului Roger Federer în meciul acestuia cu Nick Kyrgios.

"Acum nu mă gândesc la asta, dar nu spun nu. Mulți jucători au zis că nu vor antrena niciodată și acum îi vedem acolo, la treabă. Deocamdată, mă văd mai mult la academie, ajutându-i pe copii și jucând zilnic cu ei decât călătorind săptămâni la rând alături de un sportiv. Dar nu se știe niciodată, în cinci-zece ani vom vedea", a spus el pentru El Espanol.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
merace
merace  •  27 Septembrie 2017, 20:43

Ce articol de geniu! Din 3 cuvinte spuse de Nadal, GSP a facut un articol! Si nici macar nu erau despre tenis...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează