SPORTURI  »  TENIS  »  MELBOURNE SUMMER SET

VIDEO Rafael Nadal, campion la Melbourne Summer Set » 19 sezoane consecutive cu minimum un trofeu pentru iberic!

Rafael Nadal, campion la Melbourne Summer Set / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Rafael Nadal, campion la Melbourne Summer Set / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 09 ianuarie 2022 13:28 / Actualizat duminica, 09 ianuarie 2022 13:43

Rafael Nadal (35 de ani, 6 ATP) a câștigat duminică cel de-al 89-lea titlu al carierei. Ibericul s-a impus la Melbourne Summer Set (ATP 250), aceeași competiție câștigată și de Simona Halep la feminin. Rafa l-a învins pe americanul Maxime Cressy (24 de ani, 112 ATP), scor 7-6 (6), 6-3, după o oră și 44 de minute de joc. 

Astfel, Nadal revine cu titlu în circuit la chiar primul său turneu oficial după o pauză de cinci luni. Ibericul participase ultima oară la Washington, în august, pentru ca ulterior să rateze restul sezonului din cauza unei accidentări la piciorul stâng.

În ultimul act de la Melbourne, Nadal n-a avut parte de un adversar facil. În ciuda poziției modeste din clasament (#112), Cressy s-a dovedit a fi în multe momente extrem de incomod pentru Rafa, în special datorită stilului său de joc bazat pe serviciu-voleu. 

Nadal, victorie în finala cu Maxime Cressy

Prima manșă a fost decisă la tie-break, după ce ibericul a salvat o minge de set a americanului. În setul secund, fostul lider mondial a revenit de la 1-2, a preluat controlul jocului și s-a impus cu 6-3.

Pentru Nadal, a fost primul trofeu pe hard de la Acapulco 2020 încoace și primul, per total, din mai 2021, când se impunea la Roma. Mai mult, triumful de la Melbourne Summer Set mai înseamnă că Nadal a ajuns la 19 sezoane consecutive cu minimum un trofeu câștigat, record absolut în ATP.

Rafael Nadal, campion la Melbourne Summer Set » 19 sezoane consecutive cu minimum un trofeu pentru iberic!

Nadal, primul titlu în Australia după o pauză de 13 ani 

E primul turneu câștigat de Nadal în Australia din 2009 încoace.

În urmă cu 13 ani, spaniolul îl învingea în cinci seturi pe Roger Federer într-o finală istorică de la Melbourne. De atunci, Nadal a mai pierdut alte patru finale la Openul Australian (de două ori cu Djokovic, o dată cu Federer și o dată cu Stan Wawrinka). 

Citește și alte știri din tenis:

Simona Halep câștigă Melbourne Summer Set! Victorie în două seturi cu Veronika Kudermetova

Trei concluzii după victoria de la Melbourne » Cu ce rămâne Simona Halep după primul turneu al anului

VIDEO Ashleigh Barty, campioană la Adelaide » Start excelent de sezon pentru liderul mondial

VIDEO Noua elevă a lui Darren Cahill a câștigat al doilea trofeu al carierei

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează