SPORTURI  »  TENIS  »  ATP CINCINNATI

Rafael Nadal, eliminat în sferturi la Cincinnati, după ce adversarul său a făcut câteva puncte uimitoare » Cum arată semifinalele pe tabloul masculin

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat sambata, 19 august 2017 09:07

Rafael Nadal, noul lider mondial din ATP, a părăsit turneul de la Cincinnati în faza sferturilor de finală, învins fiind de australianul Nick Kyrgios, scor 2-6, 5-7. 

Rebelul Kyrgios a început furibund meciul, distanțându-se rapid la 4-0. De acolo, cei doi și-au menținut serviciile, australianul câștigând în final cu 6-2.

Setul secund a fost mult mai echilibrat, Nadal încercând din răsputeri să întoarcă soarta meciului. Kyrgios s-a dovedit însă o nucă mult prea tare pentru iberic, australianul câștigând setul secund cu 7-5. 

Grație victoriei din această dimineață, Kyrgios l-a egalat pe Nadal la doi în raportul meciurilor directe: australianul câștigase prima întâlnire, la Wimbledon, în 2014, în timp ce spaniolul s-a impus în ultimele două meciuri: la Roma, în 2016, și anul acesta, la Madrid. 

În semifinale, Kyrgios va întâlni un alt spaniol, David Ferrer, cel care l-a eliminat pe austriacul Dominic Thiem, scor 6-3, 6-3. În cealaltă semifinală, bulgarul Grigor Dimitrov îl va înfrunta pe americanul John Inser. 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
10155633308976552
Cornel Perju  •  19 August 2017, 17:32

Bineinteles ca e foarte greu pentru fanii lui Nadal sa inghita doua infrangere umilitoare pentru idolul intr-un interval de doar 7 zile. Nu este pentru prima data cand Kyrgios trimite mingea printre picioare. O face chiar foarte. Este modul lui de a demoraliza adeversarul. Si nu o face doar cand isi domina adversarul ci in momente mai dificile. La Indian Wells, Federer i-a trimis un drop shot superb, Kyrgios a ajuns l-a fileu si a trimis un cross court castigator printre picioare. A fost aplaudat pentru reusita lui. Dar bineinteles ca fanii lui Nadal nu stiu sa faca lucrul asta. Sunt la fel de incrancenati ca si idolul lor. Nadal a ajuns el nr 1 mondial, dar doar prin retragerea lui Murray, nu prin jocul lui. Cand pierzi la un pusti de 18 ani care abia isi face loc in tenisul mondial, ca mai apoi sa pierzi la un alt jucator tanar si fara prea multe realizari in cariera, nr 1 nu prea mai are nici o semnificatie.

burgman
burgman  •  19 August 2017, 16:02
Postat de ovidiu_3003 pe 19 August 2017, 15:08

Kyrgios ...este cel mai mare ...are un tenis uluitor ...Nadal s a bucurat ca un copil atunci cand a reusit un break pe serviciul australianului ...

Degeaba are talent si lovituri, daca nu are caracter. Niciodata nu va fi un mare campion, va ramane un circar!

burgman
burgman  •  19 August 2017, 16:00
Postat de Alexandru Chis pe 19 August 2017, 11:12

N-am inteles de ce returul lui Kyrgios, printre picoare, a fost atat de mult de contestat de catre asistenta? Voiau spectatorii din Cincinnati ca Nadal sa castige "en fanfare"? In plus, un astfel de retur venit din racheta lui Federer sau Djokovic este indelung aplaudat, iar cel al lui Kyrgios... fluierat? De gustibus, non disputandum!

Este vorba despre desconsiderarea adversarului, cei pe care i-ai mentionat au lovit doar in situatia cand nu aveau alternativa, t.i.g.a.n.u.l asta a lovit o lovitura simpla, la misto! L-ai vazut vreodata pe Messi sau Ronaldo sa incerce macar sa dea printre picioarele adversarului? Niciodata! De fapt asta este diferenta dintre marii campioni si saltimbanci!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează