SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

Rafael Nadal, anunț-șoc: s-a retras de la Wimbledon și Jocurile Olimpice

Rafael Nadal. foto: Guliver/Getty Images
Rafael Nadal. foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat joi, 17 iunie 2021 14:59 / Actualizat joi, 17 iunie 2021 15:53

Rafael Nadal (35 de ani, 2 ATP) a anunțat joi că nu va participa la Wimbledon și la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Încă de la conferința de presă ce a urmat înfrângerii cu Novak Djokovic de la Roland Garros, Rafa Nadal pusese sub semnul incertitudinii prezența sa la Wimbledon. Spaniolul și-a luat câteva zile libere, iar astăzi a făcut anunțul: nu va participa la prestigiosul turneu londonez, care începe în două săptămâni.

E pentru a treia oară în carieră când Nadal ratează turneul de la Wimbledon. Accidentările l-au oprit să concureze la Londra în 2009 și în 2016.

Rafael Nadal nu va juca la Wimbledon: „Nu e ușor să iau o asemenea decizie”

Nu e ceva ce îmi place să scriu, dar vreau să vă informez că am decis să nu particip la turneul din acest an de la Wimbledon și nici la Jocurile Olimpice de la Tokyo. 

Niciodată nu e ușor să iau o asemenea decizie, însă, după ce mi-am ascultat corpul și am disctat cu echipa mea, am înțeles că acesta este decizia optimă, obiectivul fiind să-mi extind cât mai mult cariera și să continui să fac ceea e mă face fericit.

 (...) Faptul că există doar două săptămâni între Roland Garros și Wimbledon în acest an nu mă ajută să-mi revin din punct de vedere fizic. Au fost două luni de eforturi mari în sezonul de zgură și decizia pe care o iau se concentrează pe termen mediu și lung. În aceste momente ale carierei mele, o parte importantă este prevenirea oricărui tip de excese în corpul meu - Rafael Nadal

Nadal s-a retras și de la Jocurile Olimpice

Nadal nu va participa nici la Jocurile Olimpice, astfel că revenirea lui în circuit se va petrece în luna august, la turneele pregătitoare pentru US Open. Spaniolul are deja două medalii olimpice de aur în palmares: la simplu, în 2008 (Beijing), și la dublu în 2016 (Rio).

VIDEO Rafael Nadal și cele mai spectaculoase lovituri reușite la Wimbledon

Citește și alte știri din tenis:

Surpriză majoră la Noventi Open » Roger Federer, de 10 ori campion la turneul din Halle, eliminat în turul 2!

Andy Murray intervine în scandalul dintre Naomi Osaka și organizatorii de la Roland Garros: „Nu-mi vine să cred ce a făcut echipa ei”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
dora
dora  •  17 Iunie 2021, 16:05

Posibila carantină ? Controale anti doping prea multe si prea dese ?

adi_stelistul
adi_stelistul  •  17 Iunie 2021, 15:31

Hm, chiar surprinzator! Sigur, Wimbledon nu e turneul lui de forta, dar are 5 finale, 2 titluri acolo. Semifinale la ultimele 2 editii la care a participat... In sfarsit, pe undeva e de inteles, practic nu a mai jucat pe iarba de 2 ani, risca o infrangere neasteptata in tururile inaugurale. Iar cu Olimpiada - are o varsta, a adus 2 titluri olimpice Spaniei... asta e.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează