SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA DAVIS

Roger Federer a alergat 15 ani după Cupa Davis, dar a cîştigat-o! Ce trofeu major lipseşte din cariera rivalului Rafael Nadal

Roger Federer, imediat după ce a cîștigat Cupa Davis, foto: reuters
Roger Federer, imediat după ce a cîștigat Cupa Davis, foto: reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 24 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 24 noiembrie 2014 12:28

Într-un final, Roger Federer a reuşit să se impună în Cupa Davis, competiţie căreia nu i-a acordat mereu atenţia cuvenită, dar pe care criticii i-au reproşat mereu că nu o are în palmares. Mai ales că marele său rival, Rafael Nadal, are patru Salatiere bifate, în 2004, 2008, 2009, 2011.

27.448 de spectatori au fost ieri la Lille, record de audienţă pentru un meci oficial de tenis. Precedentul data din 2004, tot de la finala Cupei Davis, Spania-SUA, la Sevilla. A fost ziua lui Roger Federer, care a alăturat unei zestre de 17 trofee de Mare Şlem, medalii de argint şi aur la Olimpiadă, 6 turnee de Turneul Campionilor şi 23 de trofee de Masters, o Cupă Davis necesară.

De cealaltă parte, marele său rival, spaniolul Rafael Nadal are, la rîndul său, o vitrină de trofee impresionantă. Cu 27 de trofee de Masters, medalie de aur la Olimpiadă, 4 Cupe Davis şi 14 trofee de Mare Şlem, spaniolul are un palmares complet. Cu o singură excepţie. Nadal nu a cîştigat niciodată în carieră Turneul Campionilor, competiţie de final de an care adună la start cei mai buni 8 jucători ai lumii.

De două ori finalist, Nadal a pierdut în 2010, la Roger Federer, şi în 2013, la Novak Djokovici.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
swissmaestro
swissmaestro  •  25 Noiembrie 2014, 13:27

ROGER este de departe cel mai bun, cel mai talentat si cel mai complet jucator din istorie, nu avea nevoie de cupa davis pentru asta, de olimpiada deloc, care la fel ca si in fotbal nu inseamna nimic in tenis. Pe cand nadal e un trisor ordinar, ce a distrus tenisul, si btw nu o sa castige in veci turneul campionilor, hahaha. COME ON ROGER!!!!!

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  25 Noiembrie 2014, 01:48

felicitari ! ma bucur pentru el, un jucator imens al tenisului din toate timpurile.

twilight
twilight  •  24 Noiembrie 2014, 18:17

Dar Federer nu are titlul olimpic la simplu, pe care Rafa il are din 2008 !!!!!! Are doar la dublu ( cu Wawinka). Asa ca mai are de muncit pana sa-l egaleze pe Rafa, ca performanta, fair-play si mai ales bun simt!!!! Vamos, RAFA!!!!!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează