SPORTURI  »  TENIS  »  DECLARAȚII

Roger Federer a vorbit despre planurile sale » Ce a declarat elvețianul despre posibilitatea de a deveni lider mondial

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Socaciu NarcisJURNALISPORT - Publicat marti, 18 iulie 2017 18:29

Într-un interviu dat luni la BBC, Roger Federer (3 ATP) a declarat că drumul spre vârful clasamentului mondial, poziţie pe care a deţinut-o pentru un timp record de 302 săptămâni, ar putea fi deschis în curând.

Referindu-se la turneul de la Flushing Meadows, elevețianul a declarat: "Ar fi o glumă dacă aş câştiga trei turnee de Grand Slam anul acesta în mod neaşteptat". El a mai adăugat: "Ştiu că dacă mă menţin în formă sunt şanse să joc bine la US Open, dar să câştig? În acest moment simt că trebuie să fiu realist. Nu mai am 25 de ani. Nu sunt sigur că pot să câştig trei turnee de Grand Slam într-un an. Câştigând două e deja o nebunie şi arhisuficient pentru mine".

De fiecare dată când a câştigat Australian Open şi Wimbledon în acelaşi sezon, el a ridicat deasupra capului şi trofeul US Open (în 2004, 2006 şi 2007), în total câştigând de 5 ori turneul american.

La Wimbledon, Federer a celebrat câştigarea celui de al 19-lea turneu de Grand Slam din carieră. Forma lui actuală e ca în vremurile bune şi dacă Murray şi Djokovici, accidentaţi la Wimbledon, nu vor putea participa la US Open, el va deveni favorit. Astfel doar câştigătorul de la Roland Garros, Nadal, ar putea fi un rival la câştigarea trofeului.

surse: edition.cnn.com, bleacherreport.com

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
rinist
rinist  •  18 Iulie 2017, 21:37
Postat de tipsy pe 18 Iulie 2017, 20:03

da wawrinka ce`are? sau cilic?

Apartin altui orizont valoric

tipsy
tipsy  •  18 Iulie 2017, 20:03

da wawrinka ce`are? sau cilic?

1211076955587563
Popescu Silviu  •  18 Iulie 2017, 19:24

Puteau sa-i dea un sacou cu maneca scurta... si o cmasa cu maneca lunga .... si un ceas mai mare,mult mai mare

Vezi toate comentariile (3)
Comentează