SPORTURI  »  TENIS  »  REVENIRE

Roger Federer le dă o veste excelentă fanilor săi: și-a anunțat revenirea

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de Cristian TomaJURNALISPORT - Publicat marti, 13 iunie 2017 18:43

După ce a câștigat în acest an Australian Open, Indian Wells și Miami, Roger Federer (5 ATP) a simțit nevoia să ia o pauză, ratând astfel turneul de Mare Slam de la Roland Garros.

Într-un interviu acordat luni site-ului ATP tenismenul elvețian a anunțat că timpul de odihnă s-a terminat și asteaptă cu nerăbdare revenirea în circuit. Primul turneu la care va participa este Cupa Mercedes care va avea loc la Stuttgart în această săptămână.
"Gata cu pauzele. Am avut destule pauze. Am ajuns campion mondial la așa ceva și nu asta îmi doresc. Vreau să fiu un campion mondial pe terenul de tenis. Voi avea un program regulat de participare la turnee pentru a doua parte a sezonului ... Iar începutul este aici, la Cupa Mercedes din Stuttgart", a declarat Federer.

18 de turnee de Grand Slama câștigat Federer în cariera sa: de 7 ori Wimbledon, de 5 ori US Open, de 5 ori Australian Open și odată Openul Franței

În timpul celor 10 săptămâni de absență ale lui Federer, Rafa Nadal a câștigat patru turnee, ultimul fiind Openul francez de duminică. Federer crede că spaniolul ar putea termina anul pe primul loc al clasamentului mondial.

"Evident, Rafa se află într-o poziție excelentă pentru a deveni lider mondial. La el singura teamă este să nu se accidenteze", a mai spus Federer.

Primul meci al lui Federer în Turneul de la Stutgart va avea loc miercuri împotriva veteranului german Tommy Haas (302 ATP)

surse: eurosport.com, indianexpress.com, atpworldtour.com

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează