SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Roger Federer vs Tomas Berdych » Prima semifinală de la Wimbledon este incredibilă

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat vineri, 14 iulie 2017 10:38

Roger Federer (35 ani), favorit numărul 3, joacă astăzi, după ora 17:00, în semifinalele turneului de la Wimbledon împotriva cehului Tomas Berdich (31 ani), cap de serie numărul 11. În cealaltă semifinală, în jurul orei 15:00, se înfruntă Marin Cilici (28 ani) și Sam Querrey (29 ani).

Elvețianul, de 7 ori campion pe iarba londoneză, a avut un parcurs impecabil până în această fază. Nu a pierdut niciun set în cele 5 partide, deși nu a avut cel mai facil parcurs. A trecut de doi specialiști ai jocului pe iarbă, Alexander Dolgopolov și Micha Zverev, și de doi dintre cei mai talentați jucători ai noii generații, Grigor Dimitrov și Milos Raonic.

Tomas Berdich este aproape de a-și egala cea mai bună performanță a carierei. În 2010, cehul pierde finala de la Wimbledon în fața lui Rafael Nadal, scor 6-3, 7-5, 6-4. În drumul său spre semifinale Berdich a trecut de favoritul 8, Dominic Thiem, și de triplul câștigător al turneului, Novak Djokovici.

Semifinala din partea superioară a tabloului este una cel puțin surprinzătoare. Sam Querrey, aflat în fața celei mai mari perfomanțe din carieră, este omul care a stat cel mai mult pe teren, având nevoie de set decisiv pentru a trece de Tsonga, Anderson și de campionul en-titre Andy Murray. 

Marin Cilici pare principalul adversar pentru Federer. Croatul, obișnuit cu aerul tare al fazelor superioare în cadrul turneelor șlem, a avut un singur test serios, în sferturile turneului. A trecut cu 3-6, 7-6, 7-5, 5-7, 6-1 de Gilles Muller și speră în continuare la un al doilea titlu important, după US Open 2014.

Partida dintre Marin Cilici și Sam Querrey va începe în jurul orei 15, pe arena centrală de la "All England Club" și va fi urmată de meciul dintre Roger Federer și Tomas Berdich. Înfruntările pot fi urmărite în direct pe Eurosport 2.

24de întâlniri directe au fost între Federer și Berdich, elvețianul impunându-se în 18 rânduri

 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează