SPORTURI  »  TENIS  »  CLASAMENT WTA

ROLAND GARROS // Cahill reacționează după decizia luată în cazul Serenei Williams: "Sper să se schimbe situația"

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 23 mai 2018 11:20

Darren Cahill, 52 de ani, a reacționat după ce Federația Franceză de Tenis a decis ca Serena Williams, 36 de ani, să nu fie cap de serie la Roland Garros.

Antrenorul Simonei Halep, jucătoarea de pe locul 1 și cap de serie numărul 1 la Roland Garros 2018, crede că WTA ar trebui să schimbe regulamentul în favoarea jucătoarelor care revin după o sarcină.

"Să revii după accidentare și să revii după ce ai născut sunt două lucruri diferite. Trebuie să fie văzute ca două situații diferite de către WTA. La vot au fost puse în aceeași categorie. Sper ca WTA să schimbe această regulă, la fel ca și turneele importante.

Poți face o medie a clasărilor pe o perioadă de 3 luni înaintea anunțului unei jucătoare că e însărcinată. Această clasare poate fi folosită ca să ai statut de cap de serie la 8 turnee. Aceasta poate fi o posibilitatea de reglementare", a scris Darren Cahill pe Twitter.

PRIMELE ZECE FAVORITE la ROLAND GARROS 2018:

1. Simona Halep (România)
2. Caroline Wozniacki (Danemarca)
3 Garbine Muguruza (Spania)
4. Elina Svitolina (Ucraina)
5. Jelena Ostapenko (Letonia)
6. Karolina Pliskova (Cehia)
7. Caroline Garcia (Franța)
8. Petra Kvitova (Cehia)
9. Venus Williams (SUA)
10. Sloane Stephens (SUA)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
tivireli
tivireli  •  24 Mai 2018, 00:00

Cred ca mai degraba, celor ce sunt capi de serie, o vor cap de serie pe Serena ca sa nu se intalneasca cu ea in turul 1 sau 2. Chiar daca nu e cum era ca forma sportiva, tot va fi greu sa joci cu ea.

merace
merace  •  23 Mai 2018, 21:40

Serena nu a dovedit ca s-a intors la forma de locul 1, asa ca e o pretentie exagerata sa i se dea un loc pentru care alte sportive au muncit din greu cat timp ea si-a vazut de familie. Kvitova a fost ranita grav la mana, si ea e iar in mare forma. Dar Serena a facut ceva de bunavoie, cu complicatii medicale si cu evidenta scadere de forma. Vorbim de o competitie intre sportivi cu abilitati, sau de caritate pentru foste vedete?!

indolentuu
indolentuu  •  23 Mai 2018, 20:14
Postat de Bumbu Dorel pe 23 Mai 2018, 18:32

Nu este vorba de nici o inghetare a clasamentelor.Este vorba de bun simt in sport,ca dupa ce revii din nastere,sa-ti fie acordate posibilitatea de-a revenii cu sanse egale si sa continui acolo unde ai intrerupt cu bonusurile obinute prin rezultate pe care nu le-ai pierdut fiindca nu ai jucat.Deci sa revii ca cap de serie daca de acolo ai plecat,este logic,si nu este nici a viciere a clasamentului,fiindca nu are nimic comun cu ea.Si in aceasta situatie poti sa pierz sau nu,dar este absolut fair play sa revii cu sansele acolo de unde ai plecat.Ca sa intelegi trebuie bun simti !

bravo tihi acu stai jos

Vezi toate comentariile (9)
Comentează