SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

ROLAND GARROS // Final de drum pentru Marius Copil la Roland Garros! Înfrângere dramatică după ce a condus cu 2-0 la seturi

FOTO: Guliver/ Getty Images
FOTO: Guliver/ Getty Images

Articol de GSP - Publicat luni, 28 mai 2018 16:06

Marius Copil (94 ATP), singurul reprezentant al României de pe tabloul masculin de la Roland Garros, a fost eliminat azi în primul tur după un meci dramatic pierdut în fața lui Marco Cecchinato (25 de ani, 72 ATP).

Italianul s-a impus în 5 seturi, scor 2-6, 6-7 (4), 7-5, 6-2, 10-8, la capătul unui meci care a durat trei ore și 44 de minute!

Copil a început excelent meciul, etalând un joc foarte solid împotriva campionului de la Budapesta din acest an. Românul și-a adjudecat categoric primul set, 6-2, iar în setul secund a fost extrem de inspirat, impunându-se la tie-break.

Românul a condus cu 5-4 și în setul trei, dar a început să dea semne de oboseală și nu a mai putut ține pasul cu Cecchinato, care a început să joace mult mai agresiv decât în primele două seturi. Italianul s-a impus în cele din urmă cu 7-5, setul 4 fiind tot la discreția jucătorului sicilian, care s-a impus cu 6-2. 

Decisivul a fost mult mai echilibrat, cei doi jucători mergând cap la cap până la 8-8. Copil a cedat însă, și-a pierdut serviciul, iar Cecchinato a închis meciul fără emoții.

Pentru prezența în primul tur, Copil și-a asigurat un cec în valoare de 40.000 de euro și 10 puncte ATP.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
maxp
maxp  •  28 Mai 2018, 17:58

Nu vreau sa ma leg de carentele din joc (nu poti castiga pe zgura nefiind in stare sa stai in schimburi), nu vreau sa ma leg de faptul ca a avut 2-0 la seturi, se intampla, nu vreau sa ma leg ca nu rezista fizic (nu stiu daca a mai jucat vreodata un meci de 5 seturi). Dar in schimb, ce a facut la ultimul punct... e o lipsa enorma de respect, nu neaparat fata de spectatori, sau de suporterii romani, vorba aia, e un sport individual ce il priveste pe el, dar e lipsa de respect fata de sine insusi si de statutul sau de jucator de tenis.

whiteredarad
whiteredarad  •  28 Mai 2018, 17:45

Fiind aradean am tinut cu Marius, dar am avut deceptie. El a luptat, " a vrut", fizic, nu a fost perfect,dar fara lovitura de retur, si joc de regularitate , e mai greu pe zgura. Pacat, dar sper cind va incepe sezonul de iarba sa fie mai bine. Capul sus , Marius 1

831959706877275
Cristian Baltaru  •  28 Mai 2018, 17:25

Marius Copil este un tenismen rudimentar,n-am nici o pretenție de la el să facă vreo performanță mai acătării în tenis.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează