SPORTURI  »  TENIS  »  FED CUP

România-Elveția la FED Cup! Simona Halep și compania și-au aflat adversara din Fed Cup » Unde și când se va juca meciul

Articol de GSP - Publicat marti, 13 februarie 2018 09:24

România și-a aflat adversara din play-off-ul pentru Grupa Mondială din Fed Cup 2019. "Tricolorele" vor juca împotriva Elveției, iar meciurile vor avea în România.

  • Meciurile din play-off se vor juca în weekend-ul 21-22 aprilie 2018;
  • Dacă "tricolorele" se vor impune, vor juca în 2019 în sferturile Grupei Mondiale.

Meciuri play-off Grupa Mondială:

Belarus - Slovacia
Elveția - România
Belgia - Italia
Olanda - Australia

Cine este echipa Elveției

Elveția a fost învinsă în Grupa Mondială de Cehia, scor 1-3.

Din echipa condusă de Heinz Guenthardt fac parte Belinda Bencic, Timea Bacsinszky, Jil Teichmann și Viktorija Golubic.

Un nume important al Elveției este Belinda Bencic, 21 de ani. A debutat în 2012 în Fed Cup și are 7 victorii și 4 înfrângeri. Belinda este considerată o jucătoare extrem de talentată, fiind supranumită noua "Martina Hingis". Aceasta este acum pe locul 73 WTA, recuperându-se după o accidentare gravă. Cea mai bună clasare a Belindei a fost locul 7 WTA.

Timea Bacsinszky, 28 de ani, este pe locul 42 WTA, cea mai bună clasare fiind locul 9. Timea are două semifinale de Grand Slam în carieră, Roland Garros 2015 și 2016, dar și 4 titluri WTA. Intersant este că Timea are medalie de argint la Olimpiada din 2016, în proba de dublu, ea făcând atunci pereche cu celebra Martina Hingis, retrasă între timp.

Elveția a jucat prima dată în Fed Cup în 1963, fiind finalistă în 1998, când a pierdut cu Spania. Anul trecut, Elveția a pierdut în semifinale cu Belarus.

Pentru ce luptăm

Dacă România învinge Elveția, Simona Halep și compania vor intra în Grupa Mondială, acolo unde ne așteaptă Franța, SUA, Germania și Cehia (echipele care sunt în semifinalele ediției de Cupă Fed 2018) + celelalte câștigătoare din play-off.

Practic, în cazul unei victorii, România va intra în sferturile Fed Cup 2019.

PARCURSUL ECHIPEI ROMÂNIEI DE CÂND A URCAT ÎN ELITĂ

2015 Grupa Mondială II România-Spania 3-2 Galați
2015 Baraj Grupa Mondială Canada-România 2-3 Montreal
2016 Grupa Mondială România-Cehia 2-3 Cluj-Napoca
2016 Baraj Grupa Mondială România-Germania 1-4 Cluj-Napoca
2017 Grupa Mondială II România-Belgia 1-3 București
2017 Baraj Grupa Mondială II România-Marea Britanie 3-2 Constanța
2018 Grupa Mondială II România-Canada 3-1 Cluj-Napoca

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (38)
argus
argus  •  13 Februarie 2018, 19:45

Meci greu, in care Simona Halep va avea un rol important, daca nu chiar decisiv. Declaratia facuta de Sorana Carstea (inainte de meciul cu Canada) parca ar fi fost facuta de...Ostapenko! Cum oare poti sa fii atat de orbita de invidie, de lipsita de obiectivism, nu numai ca sa-ti treaca prin minte, dar sa si declari public ca "echipa nu sta in simona Halep.." (citat din memorie)? Dar in cine Sorana? Cat de multa invidie si cat de putina lipsa de sportivitate, de faire play trebuie ai ca sa faci o asemenea declaratie? Intrebati-o pe Sorana Carstea, doar EA stie (stie?)!

catalynn
catalynn  •  13 Februarie 2018, 18:26
Postat de Cony Nick pe 13 Februarie 2018, 17:12

corect ... tot timpul în fata halep ... dar ea nu este România si tot timpul a gasit scuze pt. a nu juca în nationala noastra ... daca federatia si antrenorul ar avea coloana vertebral, ar trebui sa joace fara halep ... ... reporterul articolului este angajatul firmei halep???...

Simona are treburi mai inportante decat sa reprezinte gratis Romania, deci daca ar fi lasata in pace iti garantez ca nu ar veni, mai ales sezonul asta cand are de aparat atatea puncte pt a se mentine pe locul 1. Dar uite ca daca nu joaca ne chinuim cu Canada si tremura camasa e noi cu Elvetia. Ce a facut Begu azi?! A preferat probabil sa ia bataie onorabil de la o mamaie decat sa fie umilita de Kerber in turul urmator ... De Sorana ce sa mai zic, aia azi joaca bine maine e praf, nu poti pune baza in ea. Si atunci cine mai ramane?! Buzarnescu?! Pai aia a REFUZAT deja sa vina, motivand ca are un program incarcat :-)))) Nu zic, io vreau sa o vad pe stelista mea, Ana Bogdan, jucand cat mai des pt Romania, aleia chiar ii dau lacrimile si duce mana la inima cand se intoneaza imnul, insa cu absolut toata dragostea si consideratia pt ea nu are inca valaore de top 50. :-(((

165691544187089
Iacob Constantin  •  13 Februarie 2018, 18:10

Halep se va da lovita ca de obicei

Vezi toate comentariile (38)
Comentează