SPORTURI  »  TENIS  »  FED CUP

S-a stabilit prima finalistă din Fed Cup! Cehia a câștigat superduelul cu Germania, după ce Kvitova a demolat-o pe Kerber în meci decisiv

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 22 aprilie 2018 16:30

Astăzi s-a stabilit prima finalistă a Grupei Mondiale din Fed Cup, Cehia calificându-se în finală după un duel de superclasă cu Germania, tranșat de cehoaice cu 4-1.

Într-o dispută ce a avut loc la Stuttgart, pe zgură, Cehia nu i-a dat șanse aproape deloc Germaniei, după o confruntare în care ambele echipe au aliniat cele mai bune formații.

Primele două partide au fost câștigate clar de cehoaice sâmbătă. Petra Kvitova a învins-o pe Julia Goerges, 6-3, 6-2, în timp ce Karolina Pliskova a trecut de Angelique Kerber tot în minimum de seturi, 7-5, 6-3.

Azi, Goerges a reaprins speranțele nemților, reușind să o învingă categoric pe Karolina Pliskova. Totuși, Kvitova a înlăturat orice dubiu în ultimul meci de simplu de duminică, pulverizând-o în două seturi pe Angelique Kerber, scor 6-2, 6-2.

Confruntarea de dublu, una fără miză însă, a fost adjudecată tot de Cehia. Julia Goerges și Anna-Lena Groenefeld au abandonat după primul set pierdut cu 5-7 în fața Katerinei Siniakova și a Barborei Strycova.

În cealaltă semifinală, Statele Unite  conduce cu 2-1 la general pe Franța, iar americancele mai au nevoie de o singură victorie pentru a se alătura Cehiei în finală. Ultimul act din Fed Cup va avea loc în noiembrie.

Tot azi, România a obținut calificarea în Grupa Mondială din 2019.  (detalii pe larg, aici). În sferturile competiției, România poate întâlni Franța, SUA, Cehia sau Belarus, ultima cu condiția de a trece de Slovacia. Altfel, locul ei va fi luat de Germania.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
merace
merace  •  22 Aprilie 2018, 18:42

Acum s-a vazut cine a castigat ultimul Grand Slam! :)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează