SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIOANELOR

S-a stabilit prima semifinalistă de la Singapore » Muguruza, eliminată!

Bucuria Kuznețovei. foto: reuters
Bucuria Kuznețovei. foto: reuters

Articol de GSP - Publicat miercuri, 26 octombrie 2016 18:57

Svetlana Kuznețova (foto, 9 WTA) a reușit o nouă victorie de excepție în Grupa Albă de la Turneul Campioanelor, învingând-o pe Karolina Pliskova (5 WTA) în trei seturi, scor 3-6, 6-2, 7-6, după două ore și 19 minute de joc.

Cu această victorie, Kuznețova și-a asigurant prezența în semifinale indiferent de rezultatul din ultima partidă cu Muguruza (6 WTA).

Rusoaica de 31 ani a pierdut primul set cu 3-6, dar a împins meciul în decisiv după ce a câștigat cea de-a doua manșă cu 6-2.

Decisivul a fost un adevărat thriller: Kuznețova a condus cu 4-1 și 5-3, dar nu a putut închide meciul, Pliskova reușind să egaleze scorul la 5.

Mai mult, jucătoarea din Cehia a făcut break și a servit pentru meci, de data aceasta fiind rândul rusoaicei să revină: Kuznețova a întors de la 5-6 și 0-30 și a trimis meciul în tie-break, unde a câștigat cu 8-6, după ce Pliskova salvase trei mingi de meci.

În precedentul meci, Kuznețova salvase o minge de meci în victoria cu Radwanska (3 WTA), scor 7-5, 1-6, 7-5.

În celălalt meci al grupei, campioana de anul trecut, Agnieska Radwanska, a învins-o pe Garbine Muguruza, scor 7-6, 6-3.

Jucătoarea din Spania, câștigătoarea de la Roland Garros, a ajuns astfel la cea de-a doua înfrângere în grupe și nu mai are nicio șansă să ajungă în semifinale.

Primul set a fost unul foarte echilibrat, cele două jucătoare mergând cap la cap până în tie-break, unde poloneza a fost mai puternică și s-a impus cu 7-1.

Radwanska a câștigat și cel de-al doilea set, cu 6-3, iar în ultima etapă va juca meciul decisiv cu Pliskova pentru calificare.

Clasamentul în Grupa Albă după primele două meciuri:

1. Svetlana Kuznețova- 2 victorii, 4-2 seturi
2. Agnieska Radwanska- 1 victorie, 3-2 seturi
3. Karolina Pliskova- 1 victorie, 3-3 seturi
4. Garbine Muguruza- 0 victorii, 1-4 seturi

Meciurile din ultima etapă:

Karolina Pliskova- Agnieska Radwanska
Svetlana Kuznețova- Garbine Muguruza

(Remus Dinu)

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
nope
nope  •  26 Octombrie 2016, 21:57

Pentru pariori , mergeti pe 3 seturi intre radwanska si pliskova ;)

merace
merace  •  26 Octombrie 2016, 21:12

daca tenisul ar fi concurs de Miss, atunci poate ar avea valoare comentariile despre cat de frumoase sau urate sunt concurentele... Dar in tenis conteaza doar performantele, nu gusturile cui doar priveste...

aran
aran  •  26 Octombrie 2016, 20:40

Babushka asta e top model pe langa mama ei, urata cu spume dar una din cele mai bune cicliste din lume, de vreo 6 ori campioana mondiala si zeci de recorduri mondiale in anii 70-80. O cheama Galina Tsareva, tatal a fost antrenor de ciclism, mai are un frate ciclist medaliat la JO din Atlanta. Cum *** e ca mancarea fara sare, ma intreb daca familia n-a ”contribuit” la performantele fetei cu sfaturi ***...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează
Close