SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

Scandal de proporții în tenisul românesc » Cei mai cunoscuți jucători se atacă între ei, dar sar și la gâtul Federației

Foto: Raed Krishan
Foto: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat sambata, 21 octombrie 2017 17:20

Florin Mergea a refuzat convocarea la echipa României de Cupa Davis în meciul pierdut contra Austriei, 1-4, iar scandalul pare să fi luat amploare.

Și Marius Copil este nemulțumit și a lansat mai multe atacuri dure.

"România nu m-a ajutat cu absolut nimic. Când eram junior, la 16 ani, tatăl meu plătea tot doar ca să pot participa pe tabloul principal, să nu mai joc în calificări. N-am fost ajutat cu nimic. Totul a fost obţinut pe barba mea şi cu ajutorul părinţilor mei.

Dacă trăiam într-o ţară care m-ar fi ajutat total în carieră, atunci da, aş da şi eu înapoi României ceea ar merita. Mi-aş dori să văd oamenii din tenisul românesc că se ocupă mult mai mult de tinerii care vin din spate. Mie mi se pare că jucătorii tineri nu sunt ajutaţi cu nimic, nu sunt îndrumaţi bine, chiar nu mi se pare normal", a declarat Copil la TV Telekom Sport.

Marius Copil a continuat seria declarațiilor dure și l-a luat la țintă și pe Horia Tecău: "El câştigă un tur, sunt minimum 45 de puncte, dacă nu 90. Eu ca să ajung la 90 de puncte trebuie să câştig un turneu Challenger. Şi eu dacă aş avea un an în care să joc pe tabloul principal al tuturor turneelor de Masters şi Grand Slam, aş face mult mai lejer puncte".

"Mi-aş dori o schimbare, un pic mai mult respect din partea căpitanului, din partea Federaţiei. Mă înţeleg foarte bine cu Andrei în afara tenisului, un băiat extraordinar, dar în plan profesional, mi-aş dori să se implice mai mult" Marius Copil

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (41)
sexilian
sexilian  •  22 Octombrie 2017, 15:54

emigreaza ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

764468963651742
Ilie Golombioschi  •  22 Octombrie 2017, 12:22

Problema cu jucatorii profesionisti, la tenis si la fotbal si poate si la alte sporturi care nu mai vin la convocarile federatiilor pentru reprezentare internationala tine de FRT respectiv FRF de strategia manageriala a acestora dar si de mentalitatea publicului si a persei care abordeaza problema intr-un mod defectuos cu accente patriotarde excesive si inutile, neproductive la momentul actual.Normal la actiunile acestea din tenis, fotbal si altele, selectia trebuie sa aiba in vedere jucatori tineri cu dorinta de afirmare profesionala dispusi la eforturi majore, poate peste limitele obisnuite care cu ocazia acestor actiuni pot castiga sume considerabile pentru bugetul lor, sume ce pot sa-i ajute pentru cariera ulterioara, sume care desi importante pentru un jucator cu o cariera in spate si cu contracte deja in derulare nu mai constituie o miza care sa-i stimuleze ci de obicei poate sa ii incurce in activitatea curenta.Cand jucatori precum Copil, Radu Stefan judeca corect si actioneaza in consecinta ei trebuie apreciati in consecinta si nu blamati ceea ce ar trebui facut cu cei nesatuli care din contra se tot agata de convocari pe la nationale pentru a-si mai rotunji veniturile pentru a-si mai vizita rudele sau pentru a tatona o pozitie intr- o posibila cariera viitoare..

2139190389641566
Dragos Dragomirescu  •  22 Octombrie 2017, 10:48

Ai dreptate.Am copil care joaca tenis in turneele frt si platesc100 ron pt participare la fiecare turneu,platesc antrenor,platesc terenul de antrenament .Din cei 100 ron platiti de fiecare copil nu se intoarce nimic catre copii sau catre tenis .Bugetul Federatiei si banii stransi de la parinti se impart intre cei din Federatie deoarece nu am vazut nici o investitie in juniori sau in infrastructura.Cei care il ataca pe Copil nu sunt in sistem ca sa plateasca totul(teren,antrenor,participare la turneele FRT) .Noi,parintii platim totul inclusiv salariile celor din Federatie.Asadar Romania nu are ce sa ceara celor care ajung sus deoarece doar a incasat bani de la parintii lor .

Vezi toate comentariile (41)
Comentează