SPORTURI  »  TENIS  »  DECLARAȚII

Scandal în tenisul feminin! O jucătoare acuză că este victima rasismului: "Niciodată nu primesc același tratament ca altele pentru că sunt neagră! Mi se zice «nigger»"

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat joi, 17 mai 2018 11:39

Născută în Canada, Fracoise Abanda, 21 de ani, locul 128 WTA, a avut o reacție dură și a acuzat că este victimă a rasismului.

Născută în Montreal, din părinți camerunezi, Abanda spune că are de suferit din cauza culorii pielii și că nu este promovată suficient, deși este jucătoarea cel mai bine cotată a Canadei.

"Niciodată nu primesc același tratament ca altele pentru că sunt neagră. Acesta este adevărul. Simt că dacă ești negru nu ai expunerea pe care o merită un jucător de pe locul 120. Nu vreau expunerea jucătoarei de pe locul 1 sau a altora care au realizat mai multe. Spun doar că există un minimum, pe care nu-l primesc niciodată.

Este o problemă de rasă, de superioritate și inferioritate. Sunt dezamăgită că există. Iubesc Montrealul, dar din nefericire, pentru că pielea mea e neagră sunt numită africană și, urăsc acest cuvânt, «nigger»", a declarat Abanda într-o conferință de presă, potrivit CBC.

Mai mult, Abanda s-a declarat dezamăgită că Federația de Tenis din Canada a făcut un video de promovare, cu toate jucătoarele, dar ea nu a fost inclusă.

"Trebuie să câștig două Grand Slam-uri ca să fiu inclusă în acel video? Nu. Nu este normal. V-am dat doar câteva exemple. Dar sunt sute în capul meu. Vorbesc pentru a inspira o schimbare în mentalitate și pentru a schimba o problemă care este foarte adâncă. Vorbesc din propria experiență și spun adevărul", a adăugat Abanda.

10 meciuria jucat Francoise Abanda pentru echipa de Fed Cup a Canadei, pentru care a debutat în 2015

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (17)
braveheartro
braveheartro  •  18 Mai 2018, 22:21

Prostii în capul ei. Se crede discriminată că nu are expunerea pe care o merită de la "înălțimea" locului 120 WTA? Fata asta e sănătoasă la cap? Ce ar vrea? Să intre măcar in top 50 si apoi să aibă pretenții. Dacă va fi foarte bună si va avea rezultate sigur n-o va discrimina nimeni.

maxp
maxp  •  18 Mai 2018, 15:10
Postat de 1prezescu pe 17 Mai 2018, 16:47

Din pacate xenofobia,rasismul, sovinismul si nationalismul extremist este la moda.Cand ajunge omenirea la un nivel de civilizatie si educatie,cand nu va mai conta culoarea pielii,limba vorbita sau tara-regiunea -zona unde traiesti ???Omenia,cultura,bunul simti si educatia este mai presus de orice !! RESPECT SI FAIR PLAY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

As spune ca s-a ajuns si la o victimizare excesiva in care anumite comunitati, persoane dintr-o anumita rasa, dintr-o anumita natiune, se plang ca sunt tratati cu inferioritate din cauza discriminarii, dar o discriminare ce e doar in capul lor. Nu stiu daca e cazul lui Abanda sau nu, oricum din ceea ce zice nu pare credibil, ea se plange ca nu a fost promovata. Pai iti zic eu vreo 20 de sportivi romani de top care nu au fost promovati, toti sunt albi, evident. Eu cred ca ei cer o protectie exagerata, in ziua de azi daca spui ca nu esti de acord cu homosexualismul esti facut din start homofob, daca adresezi cuvantul "negru" unei persoane de culoare, iarasi esti rasist. Mie nici asta nu mi se pare normal, adica esti negru esti negru, la naiba, ce eu ma supar daca imi zice cineva ca sunt alb?!

merace
merace  •  17 Mai 2018, 21:15

ce bine ca in Romania nu avem rasism! *** isi fac vile de lux din *** si nimeni nu ii intreaba de unde au veniturile! :D hahaha

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează