SPORTURI  »  TENIS  »  WTA WASHINGTON

Sceptrul de pe hard » Cum arată lupta pentru locul 1 în WTA între Pliskova, Halep și Kerber, înaintea sezonului nord-american

FOTO: AFP
FOTO: AFP

Articol de - Publicat luni, 31 iulie 2017 09:00

Lupta pentru primul loc al clasamentului WTA rămâne aprinsă și pe durata turneelor din America de Nord între Pliskova, Halep și Kerber.

Tenisul se întoarce pe suprafața pe care a pornit în acest nou sezon, iar hardul revine în atenție după un ocol mai mare pe zgură și altul ceva mai strâns pe iarbă. Urmează săptămâni aprige în lupta pentru primul loc al clasamentului mondial feminin, trei jucătoare aflându-se în focul acestei bătălii.

Toate trei au avut turnee bune și în perioada similară a anului trecut, ceea ce înseamnă puncte de apărat. Așa cum sunt și puncte de câștigat.

Diferența de calendar face ca avuția din 2016 să dispară din totalul actual cu o săptămână mai devreme. Au plecat punctele corespunzătoare concursului Premier 5 de la Montreal (anul acesta Toronto), pe care Simona l-a câștigat anul trecut. Ceea ce înseamnă că de luni se pornește de la următoarea situație:
1. Pliskova 6.751 p,
2. Halep 5.770 p,
3. Kerber 5.626 p.

Doar românca va juca zilele acestea, în turneul WTA International de la Washington, pentru care a acceptat un wild card oferit de organizatori. O performanță bună o poate aduce mai aproape de prima treaptă a ierarhiei mondiale în condițiile în care la începutul săptămânii viitoare vor dispărea punctele de la Cincinnati. La respectivul turneu s-a impus Pliskova, cehoaica urmând să piardă 900 de puncte, iar Halep a ajuns în semifinale, cedând 350 de puncte. Acestea pot fi compensate parțial printr-o semifinală, finală sau victorie la Washington.

Cum ar putea arăta clasamentul la începutul săptămânii viitoare: 

1. Pliskova 5.851 p
2. Halep 5.530 p sau 5.600 p sau 5.700 p
3. Kerber 5.041 p

Cantitățile cele mai impresionante de puncte sunt aruncate în joc însă la US Open. Iar acolo Simona pare a fi cel mai avantajată, în condițiile în care anul trecut s-a oprit în sferturile de finală, în timp ce Kerber și Pliskova și-au disputat finala, câștigată de germancă.

Până atunci se mai pot întâmpla însă multe, alte jucătoare pot interveni de asemenea în această bătălie. Garbine Muguruza a făcut și ea pași mari după triumful de la Wimbledon, Caroline Wozniacki are un sezon consistent, la fel ca Elina Svitolina. Deocamdată, urmează Washington, unde Halep o întâlnește în primul tur pe Sloane Stephens, care e în proces de revenire după o lungă absență cauzată de o accidentare la piciorul stâng. După aceea, pot începe socotelile

Punctele pe care le au de apărat primele 3 jucătoare în următoarele săptămâni

1. Karolina Pliskova
US Open finală 1.300
Cincinnati campioană 900
Toronto optimi 105
Total 2.305 puncte

2. Simona Halep
US Open sferturi 430
Cincinnati semifinale 350
Toronto campioană 900
Total 1.680 puncte

3. Angelique Kerber
US Open campioană 2.000
Cincinnati finală 585
Toronto semifinale 350
Total 2.935 puncte

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
merace
merace  •  01 August 2017, 17:56
Postat de sexilian pe 31 Iulie 2017, 21:34

SERENA ,ai bagat tenisul in ceata......

S-a intamplat la fel si dupa ce s-a retras Ceausescu... Restul ambitiosilor s-au incaierat pe ciolanul guvernamental! :D hahaha

sexilian
sexilian  •  31 Iulie 2017, 21:34

SERENA ,ai bagat tenisul in ceata......

adi_stelistul
adi_stelistul  •  31 Iulie 2017, 12:35

Punctele de la Toronto nu mai sunt de aparat, s-au sters deja. In clasamentul la zi, pe care chiar l-ati dat aici, ele deja nu mai apar.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează