SPORTURI  »  TENIS  »  INTERVIU

Serena Williams nu mai rezistă și iese la atac: "Dacă eram bărbat, asta se spunea despre mine! Am îndurat multe"

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat joi, 29 decembrie 2016 10:29

Serena Williams, fostul lider WTA, a acordat un amplu interviu pentru ESPN în care a vorbit despre dificultățile pe care le-a avut în carieră.

Americanca a declarat că a avut de îndurat multe din cauza că este femeie și a acuzat faptul că bărbații sunt tratați preferențial.

"Dacă aş fi fost bărbat, cu siguranţă, aş fi fost numit de mult cel mai bun jucător din istoria tenisului. Când eşti femeie, dai de o serie întreagă de probleme în societate. La fel şi când eşti negru. A trebuit să îndur multe. Şi am reuşit să vorbesc în multe rânduri pentru respectarea drepturilor femeilor.

Femeile trebuie să depăşească multe obstacole în drumul spre succes. În mod constant ni se spune că nu suntem bărbaţi, ca și ar fi un defect. Oamenii spun că eu sunt cea mai bună sportivă, dintre femei. Dar se spune că dintre toţi bărbaţii, LeBron James este cel mai bun sportiv? Sau Federer? De ce nu se face vreo referire la sex atunci când se vorbeşte despre bărbaţii care sunt sportivi de top?

Femeile nu ar trebuie să permită ca asta să treacă neobservat. Trebuie să fim judecaţi în funcţie de performanţele noastre, nu după sex", a spus Williams pentru ESPN.

22 de trofee 
de Grand Slam are Williams, la egalitate cu Steffi Graf, record în era Open

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (11)
tipsy
tipsy  •  30 Decembrie 2016, 15:51
Postat de redshow pe 29 Decembrie 2016, 12:47

daca ar fi fost contemporana cu Steffi Graf, Serena ar fi spulberat-o. Nu cred ca se indoieste cineva ca este cea mai buna jucatoare de tenis din lume ....la distanta mare de locul 2 . Ar face fata cu brio si la masculin. Tot respectul !!!

Diferenta dintre masculin si feminin e colosala, Serena nu ar avea sanse in fata niciunui jucator profesionist. A si jucat un set demonstrativ cu un batranel de pe locul 400 prin 2000 si a batut`o ala 6-0, jucand in dorul lelii, apoi a batut`o 6-0 sau 6-1 si pe Venus, care era in mare voga atunci.

talpaiadului
talpaiadului  •  30 Decembrie 2016, 03:24

Nu inteleg. Daca se crede cel mai bun sportiv, de ce nu concureaza cu Federer, cu Nole, toti ceilalti? Nu cred ca Serena ar fi ajuns vreodata in top 10 ATP, poate nici macar in top 100...

10204072431627928
Mircea Serban  •  29 Decembrie 2016, 19:27

...emanciparea femeii a fost un gand urat, nesimtit chiar, gandit de oligarhii finantelor mondiale cu scopul de a impozita in plus! Apoi, rasismul si azi este o chestiune la ordinea zilei si cele spuse de Serena sunt proba veritatii! Spiritul olimpic, fair-play-ul sunt inlocuite cu clasamente si sumje astronomice si geniul -iata, de pilda geniul lui Ilies Nastase, are mai putin "cautare"de catre corifeii finantei mondiale! Si in sport, ca de altfel si in viata sociala, totul e ocultat! La multi ani cu sanatate tuturor! PS Imi doresc ca la anul sa citim cat mai putine cuvinte jignitoare si aici si oriunde pe NET!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează