SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Serie întreruptă » Marius Copil a cedat în primul tur la Roland Garros, după trei victorii în calificări

Marius Copil va primi 35.000 de euro pentru prezența pe tabloul principal // FOTO AFP
Marius Copil va primi 35.000 de euro pentru prezența pe tabloul principal // FOTO AFP

Articol de GSP - Publicat luni, 29 mai 2017 00:00

Marius Copil a pierdut ieri în primul tur în fața favoritului 19, Albert Ramos Vinolas, cu 7-6 (7), 1-6, 4-6, 2-6, după trei victorii în calificări la Paris.

Românul în vârstă de 26 de ani trăiește în această perioadă emoții în premieră. După ce urcat în Top 100 după turneul de la Madrid, Marius Copil a reușit să-și obțină locul pe grila principală de la Roland Garros.

A fost un drum lung, cu trei victorii în calificări, iar ieri a intrat pe teren avându-l de cealaltă parte a fileului pe Albert Ramos Vinolas, favorit 19. Un jucător care traversează și ape dulci în carieră.

Recent finalist la Monte Carlo, el a urcat pe cea mai înaltă poziție a carierei la începutul lunii mai, pe 17, spaniolul în vârstă de 29 de ani era de departe cotat cu șanse mari la victorie, chiar dacă la ultimele turnee nu a mai trecut de primul tur.

Marius a intrat pe teren hotărât, cu o tactică bine pusă la punct a reușit să-l bulverseze puțin pe adversarul său și, după un set cu multe răsturnări de situație, el s-a impus la tie-break cu 9-7.

Euforia acestui succes parțial, dar și îndârjirea arătată de spaniol au făcut ca setul al doilea să se scurgă rapid și cu un scor drastic, 6-1 în favoarea lui Albert. Cel care avea să avanseze în runda a doua, trecând de român cu 6-7 (7), 6-1, 6-4, 6-2.

Copil părăsește astfel competiția de la Paris, dar rămâne cu această experiență pe care a mai încercat să o trăiască și în 2011, 2013, 2014 și 2016. El a bifat al treilea tablou principal al un turneu de Mare Șlem, după Australian Open 2015 și Wimbledon 2016. Doar pe hard-ul de la Melbourne a reușit să treacă de primul tur.

Azi, alte patru românce vor încerca să se califice mai departe pe zgura de la Paris. Monica Niculescu, Patricia Țig, Ana Bogdan și Irina Begu. Celelalte românce,  Simona Halep și Sorana Cîrstea, vor debuta marți la Roland Garros.

Programul româncelor:

  • Monica Niculescu (53 WTA)-Anett Kontaveit (Estonia, 52 WTA)
    Terenul 4, ora 12:00
  • Ana Bogdan (106 WTA)-Ons Jabeur (Tunisia, 113 WTA)
    Terenul 18, ora 12:00
  • Patricia Țig (119 WTA)-Anastasia Pavliucenkova (Rusia, 17 WTA)
    Terenul 16, meciul 3
  • Irina Begu (44 WTA)-Mariana Duque-Marino (Columbia114 WTA)
    Terenul 8, meciul 4

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează