SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN 2014

Simona Halep a explicat de ce a ratat calificarea în optimi la US Open: "Sînt om, nu robot!"

Simona Halep şi Mirjana Lucic-Baroni după meciul din turul trei: una tristă şi alta fericită
Simona Halep şi Mirjana Lucic-Baroni după meciul din turul trei: una tristă şi alta fericită

Articol de - Publicat duminica, 31 august 2014 00:00 / Actualizat sambata, 30 august 2014 23:38

Numărul doi mondial a spus că nu se va lăsa demoralizată de rezultat şi că va continua să aibă încredere în ea. Imediat după înfrîngerea de la US Open, de vineri noaptea, din turul trei, Simona Halep a şi făcut primele declaraţii.

"Nu ştiu cine s-a aşteptat şi nu s-a aşteptat, poate mulţi oameni s-au aşteptat să cîştig acest turneu, dar nu sînt robot, sînt un om normal. Multe jucătoare pot să mă bată pentru că şi ele muncesc zilnic, aşa că nu mi-am pierdut încrederea în mine, am avut rezultate bune anul acesta, am încredere să merg mai departe şi totuşi să nu uit că sînt numărul doi mondial şi că am ajuns aici prin muncă. Am încredere în mine şi acest meci nu mă va demoraliza, dar o să învăţ din el mai multe lucruri", a spus românca.

Halep, numărul doi mondial, a pierdut, cu scorul de 7-6 (6), 6-2, în faţa croatei Mirjana Lucici-Baroni. A fost o înfrîngere dureroasă, care ar putea-o trimite pe româncă pe locul 5 mondial. Mai mult, jucătoarea în faţa căreia a cedat are 32 de ani, este locul 121 WTA şi a ajuns pe tabloul principal după ce a trecut prin calificări.

Întrebată dacă a studiat jocul adversarei sale înainte de meci împreună cu echipa tehnică, ea a răspuns sec: "Eu nu obişnuiesc să merg să mă uit la meciuri, pentru că este obositor pentru un jucător să stea să se uite la alte meciuri, dar am discutat înainte de meci, eu ştiam cum joacă adversara mea, că este puternică, că loveşte mingea din toate directţile. Acum a fost mai bună ca mine, a meritat să cîştige".

Halep a explicat în continuare cum a jucat ea. "Am început jocul destul de bine. Aveam 5 la 2 şi două mingi de set. Am început agresiv, am jucat bine. Însă după aceea ea şi-a revenit destul de bine. Nu am putut să lovesc mingea lung. Jocul meu a continuat să fie prea scurt. Dar s-a întîmplat şi aşa a fost. Mi-am pierdut şi buna dispoziţie, deoarece cînd pierzi un set de la 5-2 îţi pierzi un pic de încredere. Am încercat tot ce am putut", a spus Halep, care a precizat că următorul turneu la care va participa va fi cel din China.

La ediţia trecută a US Open, Halep a atins faza optimilor de finală, cea mai bună performanţă din carieră la Flushing Meadows, fiind eliminată de italianca Flavia Pennetta, cu 6-2, 7-6 (3).

7 capi de serie eliminaţi vineri
Pe lîngă Simona Halep, alţi şase capi de serie, patru pe tabloul masculin şi doi pe cel feminin, au fost eliminaţi, vineri, la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului.

Masculin, turul 2:
- Dominic Thiem (Aus) - Ernests Gulbis (Let/11) 4-6, 3-6, 6-4, 6-3, 6-3
- David Goffin (Bel) - Joao Sousa (Por/32) 6-4, 6-2, 6-0
- Adrian Mannarino (Fra) - Fabio Fognini (Ita/15) 6-3, 6-4, 6-1
- Marcel Granollers (Spa) - Ivo Karlovic (Cro/25) 7-6 (6), 6-7 (3), 7-6 (5), 3-6, 6-4

Feminin, turul 3:
- Belinda Bencic (Elv) - Angelique Kerber (Ger/6) 6-1, 7-5
- Peng Shuai (Ch) - Roberta Vinci (Ita/28) 6-4, 6-3
- Mirjana Lucici-Baroni (Cro) - Simona Halep (Rom/2) 7-6 (8/6), 6-2.

Tecău, out la dublu mixt
Perechea Horia Tecău/Lucie Hradecka (Rom/Ceh), cap de serie numărul 5, a fost eliminată în primul tur al probei de dublu mixt la US Open. Tecău şi Hradecka au fost învinşi de cuplul Hao-Ching Chan/Max Mirnîi (Tai/Bel), scor 6-3, 6-3.

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (41)
itrobert
itrobert  •  01 Septembrie 2014, 09:59
Postat de merace pe 31 August 2014, 21:52

Orice campioana are dreptul si la intelegere cand pierde. E greu sa castigi toate meciurile. Simona va ramane cel putin in Top 4, fiindca doar Sharapova (daca ajunge in finala) si Bouchard (daca castiga finala) o mai pot depasi. Dar oricand se pot produce surprize. Simona pastreaza sanse sa ramana nr.2 mondial si dupa US Open.

Locul doi in clasament nu reprezinta nimic fara un joc consistent, in concordanta cu pozitia respectiva. As prefera sa fie pe orice loc din top ten si sa nu se intimideze de nimeni si desigur, sa joace ca o campioana. Locul actual se datoreaza unui abandon, sa nu uitam asta; daca ar renunta si Serena, putem sa ne laudam ca avem un real #1? Eu m-as bucura din tot sufletul ca ea sa progreseze si sa ajunga o mare campioana. In orice caz nu poti sa spui inainte de meci ca te simti senzational, ca esti in top de forma (cred ca asta a spus inainte de meciul precedent...) pentru ca apoi sa te impiedici de o mama cu trei copii care a jucat sporadic in ultimii ani...

petrescu_dan
petrescu_dan  •  01 Septembrie 2014, 09:40

Imi pare rau pentru Simona... dar inca nu are ambitia si mentalitatea unei mari campioane.Daca nu lucreaza la acest capitol va acea soarta Soranei Carstea..Multi veniti..Putini alesi!!

merace
merace  •  31 August 2014, 21:52

Orice campioana are dreptul si la intelegere cand pierde. E greu sa castigi toate meciurile. Simona va ramane cel putin in Top 4, fiindca doar Sharapova (daca ajunge in finala) si Bouchard (daca castiga finala) o mai pot depasi. Dar oricand se pot produce surprize. Simona pastreaza sanse sa ramana nr.2 mondial si dupa US Open.

Vezi toate comentariile (41)
Comentează