SPORTURI  »  TENIS  »  WTA DOHA

Simona Halep a impresionat două mari campioane din România: "E formidabilă! Poate ajunge pe primul loc în lume"

foto: reuters
foto: reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 16 februarie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 16 februarie 2014 22:53

Simona Halep a cîştigat al 7-lea turneu din carieră în această seară, după ce a învins-o pe Angelique Kerber în finala de la Doha, scor 6-2 6-3. După acest succes, jucătoarea română va urca şi pe locul 9 în lume.

Performanţa Simonei a fost comentată de două mari campioane din România, Virginia Ruzici şi Ruxandra Dragomir.

Virginia Ruzici, fosta campioană de la Roland Garros şi în prezent managerul lui Halep, a explicat de ce jucătoarea noastră evoluează la un nivel atît de înalt: "Este o nouă performanţă formidabilă. Joacă un tenis şi mai înalt decît anul trecut. Au fost trei victorii împotriva a jucătoare mai bine clasate decît ea. A arătat o superioritate faţă de aceste jucătoare de valoare. Are o forţă mentală incredibilă, ceea ce demoralizează adversarul.

Simona are multe atuuri. Un joc de picioare, o acoperire a terenului pe care nu o are nimeni. Mingea cînd revine de la ea, de multe ori, jucătoarele nu găsesc soluţii. Din punct de vedere tehnic, e completă. În mare, în tenisul Simonei Halep contează încrederea pe care o are. Şi are din plin acum", a spus Ruzici la Dolcesport.

În schimb, Ruxandra Dragomir o vede pe Simona Halep chiar pe primul loc în clasamentul mondial: "Mă bucur foarte mult. Trebuie doar să savurăm victoria, orice cuvînt e de prisos. Cu siguranţă putem să ne gîndim la o victorie de Grand Şlem. Şi acesta a fost un turneu foarte important. Prin cîştigarea acestui turneu, îşi face loc şi mai bine în clasament. Cred că e pregătită să facă pasul spre primele cinci şi cred că poate ajunge şi pe primul loc. Cred că cea care îi mai poate pune probleme e Serena Williams, în rest, cred că Simona cu siguranţă poate învinge pe oricine".

 

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (60)
neludum
neludum  •  17 Februarie 2014, 13:41

Nu conteaza deocamdata pe cat este sau pe cat poate ajunge.Daca va reusi sa se mentina tot anul in primele 10 ,dupa ce va apara punctele din turneele castigate,va fi un succes ! Nu uitati ca prezentele celorlalte romance pe cel emai bune locuri ,fie Ruzici,Sparlea,Dragomir sau mai recent in prima suta,sau chiar 50, Dulgheru ,Begu a fost pasagera.Asta e problema !Stiti ca mai usor e sa ajungi sus decat sa te mentii acolo ! Daca va face cel putin sfert la Dubai,eu cred ca intr-adevar este cea mai buna din toate timpurile la feminin !

mplttev
mplttev  •  17 Februarie 2014, 10:18
Postat de valyomanyd pe 17 Februarie 2014, 00:08

Am un singur amendament, la Doha s-a jucat in aer liber !!! :)))

Corect.

botizan
botizan  •  17 Februarie 2014, 09:04

Va fi greu sa ajunga pe primul loc ... Kvitova si Azarenka au cam aceiasi varsta cu ea , si sunt mai bine plasate ...

Vezi toate comentariile (60)
Comentează