SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA ROMA

Simona Halep a ratat calificarea în finala de la Roma » Românca a pierdut după un meci dramatic

Articol de GSP - Publicat sambata, 16 mai 2015 09:19

Simona Halep a pierdut semifinala turneului de la Roma în fața ibericei Carla Suarez Navarro, scor 6-2, 3-6, 5-7.

Primul set i-a aparținut Simonei Halep. Spanioloaica nu i-a pus nici o problemă și totul părea că se va rezolva repede. Lucrurile n-au stat la fel și în setul secund, cînd Halep și-a ieșit din minți și pe chipul ei și-a făcut apariția nervozitatea. Acesta a fost semnalul că jocul ei nu merge bine și Suarez Navarro s-a impus.

Setul decisiv a fost unul plin de break-uri. A fost un schimb reciproc de break-uri pînă la scorul de 4-4, cînd Simona a reușit să-și facă serviciul și să se impună. Într-un final tot iberica a cîștigat, însă după un final plin de suspans.

Navarro va juca finala turneului de la Roma împotriva învingătoarei din meciul Daria Gavrilova - Maria Șarapova.

Mai jos puteți citi desfășurarea liveTEXT a meciului

liveTEXT: imageresize Simona Halep - carla suarez navarro brisbane tennis international 2015 dsc 6028 Carla Suarez Navarro 6-2 / 3-6 / 5-7

5-7

GAME, SET, MECI: Suarez Navarro se impune în fața Simonei Halep și va juca finala turneului de la Roma

5-6

Break Suarez: Spanioloaica face break-ul și poate fi cel decisiv dacă Simona nu-și revine în următorul game.

5-5

Game Suarez: Navarro cîștigă greu pe propriul serviciu și meciul rămîne strîns

5-4

Game HALEP: Simona face în sfîrșit game-ul pe propriul serviciu și este la un pas să meargă în finala de la Roma.

4-4

BREAK Simona: Halep face un nou break, este al optulea din acest set. 

3-4

Break Suarez: Așa cum ne-a obișnuit acest set trei, break-ul a reapărut. Urmează Simona la serviciu, așa că ne putem aștepta la un nou break.

3-3

BREAK Simona: Halep face break-ul și are o bună oportunitate de a duce scorul la 4-3. Românca e mult mai calmă și mai ordonată în joc.

2-3

Break Suarez: Meciul continuă în aceeași serie nebună de break-uri. Spanioloaica îi ia game-ul Simonei, dar românca nu renunță.

2-2

BREAK Simona: Break după break în acest set trei. Simona nu renunță la luptă și merge cot la cot cu Navarro.

1-2

Break Suarez: Jucătoarea din Spania îi ia foarte rapid break-ul lui Halep.

1-1

BREAK Simona: Halep reușește un punct de zile mari și pare să aibă aceeași atitudine ca în primul set. Greșelile neforțate din jocul româncei au dispărut.

0-1

Break Suarez: Setul trei a început cum nu se poate mai rău pentru Simona, care a pierdut pe propriul serviciu.

3-6

SET Suarez: Simona ratează incredibil o minge de game, iar spanioloaica revine și cîștigă două puncte consecutive și își adjudecă setul.

3-5

Game Simona: Halep a schițat în sfîrșit primul zîmbet și pare să revină în joc. Ambele jucătoare fac foarte multe greșeli neforțate.

2-5

GAME ALB SUAREZ: Spanioloaica reușește să-i ia Simonei game-ul la 0. Românca are mare nevoie de ajutorul românilor din tribune.

2-4

Break Suarez: Simona a lovit cu racheta de pămînt de trei ori și a fost nevoit s-o schimbe. Nervii româncei nu o mai lasă să gîndească lucid. Suarez reușește break-ul și e tot mai aproape să-și adjudece cel de-al doilea set.

2-3

BREAK Simona: Halep revine timid în meci, dar nu poate scăpa de greșelile neforțate pe care le face. Și în acest game a greșit de cîteva ori.

1-3

Break Suarez: Halep pare să nu-și mai revină și pierde pe propriul serviciu.

1-2

Game Suarez: Simona își pierde cumpătul și face mai multe greșeli neforțate. Spanioloaica revine și începe să-i pună probleme româncei.

1-1

Re-break Suarez: Halep trimite în aut o minge simplă și o ajută pe spanioloaică să egaleze. Românca e foarte nervoasă.

SETUL 2 / 1-0

Break Simona: Halep e stăpîna meciului. Navarro nu mai are replică la mingile foarte bune trimise de româncă. Au apărut și cîțiva nori de ploaie pe cer.

6-2

SET HALEP: Simona a revenit uluitor de la 0-2 și nu i-a mai dat nici o șansă jucătoarei din Spania. Românca a încheiat setul cu o minge în lungul terenului.

5-2

Break Simona: Halep prinde niște unghiuri incredibile și închide game-ul după o greșeală neforțată a lui Suarez.

4-2

GAME Simona: Ce lovituri are Halep! Românca și-a intrat în mînă și pare să nu-i mai dea nici o șansă jucătoarei din Spania.

3-2

Break Simona: Halep acoperă foarte bine terenul și reușește un nou break. La scorul de 30-15 pentru Simona, românca a cîștigat o minge extrem de disputată. Simona a ajuns la trei game-uri cîștigate consecutiv.

2-2

Game Simona: Românca revine în joc și egalează după game-ul cîștigat pe propriul serviciu. Simona începe să lovească tot mai puternic.

1-2

Re-break Simona: Halep face re-break-ul și își adjudecă primul game din acest meci. Românca începe să-și revină.

0-2

BREAK Suarez: Spanioloaica reușește să-i ia break-ul Simonei după ce încheie cu o minge care mușcă tușa

0-1

Game Suarez: Navarro își face serviciul și cîștigă relativ lejer game-ul

SETUL 1

Începe meciul: Cele două jucătoare au terminat încălzirea. Carla Suarez servește!

Navarro, locul 10 WTA, a trecut în "sferturi" de Petra Kvitova, locul 4 WTA, scor 6-3, 6-2. În turneul de la Roma, Navarro a mai trecut de Eugenie Bouchard, Heather Watson şi Mona Barthel.

Halep şi Navarro s-au mai întîlnit de nouă ori pînă în prezent, iar românca s-a impus de cinci ori, iar Navarro de patru. Ar fi putut fi 10 întîlniri, dar Navarro a profitat de abandonul româncei anul trecut la Roma şi acel episod nu a intrat în palmaresul oficial.

Ultima întîlnire dintre cele două a avut loc anul acesta, la Indian Wells, cînd Halep s-a impus în trei seturi, scor 5-7, 6-1, 6-1.

Istoric întîlniri Halep - Navarro

 An, Turneu  Cîştigătoare/Scor
2010, Barcelona  Carla Suarez Navarro, 6-4 3-6 6-3
2011, US Open  Carla Suarez Navarro, 3-6 6-2 6-2
2012, Miami  Simona Halep, 6-7 (7) 6-3 6-3
2012, Barcelona  Carla Suarez Navarro, 6-4 6-1
2012, Tokyo  Simona Halep, 6-2 6-3
2013, Roland Garros  Carla Suarez Navarro, 3-6 6-2 6-2
2013, Hertongenbosch  Simona Halep, 6-3 6-2
2013, New Haven  Simona Halep, 3-6 6-4 6-1
2014, Roma  Carla Suarez Navarro, abandon Halep
2015, Indian Wells  Simona Halep, 5-7 6-1 6-1

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (212)
blacksun_14
blacksun_14  •  16 Mai 2015, 16:45
Postat de andyschleck pe 16 Mai 2015, 16:34

Nishikori are 25 de ani ... pana se retrage Djokovic, Murray si Nadal o sa aiba vreo 30 si apoi mai sunt si Tomic , Raonic (care e chiar numarul 4 mondial ) Dimitrov nu a mai progresat deloc dar si el o sa-i puna probleme in viitor

nu putem acum sa-i enumeram pe toti astia tineri.Asa poti sa-i adaugi si pe kyrgios, si pe sock si pe thiem.Ramane de vazut care dintre ei va confirma cu adevarat. Dimitrov si mai ales Raonic au confirmat ca sunt jucatori de top, dar nu gs winners inca.Pe ceilalti inca ii asteptam.Trebuie sa se schimbe odata si odata si generatia asta

msr_ms
msr_ms  •  16 Mai 2015, 16:44
Postat de bosfor pe 16 Mai 2015, 15:46

si uite asa castigai 140 mil pe carca lui halep . multumesc carla desi recunosc ca am evut ceva emotii acu o sa-mi sunt prieteni dau o masa la restaurant . multumesc . voi ramaneti in continuare si sustineti-o pe halep . inecati.va amarul intr-o sticla de bere ieftina si ramaneti pe aproape e nevoie de voi aici . nu-mi urati distractie placuta si nici pofta mare . ramaneti aici si dati-va cu parerea. este al 4 castig de peste 100 de milioane pe carca lui halep . multumesc inca o data carla suarez .

sa iti poposeasca toata consumatia de-a curmezisul beregatii.

blacksun_14
blacksun_14  •  16 Mai 2015, 16:43
Postat de andyschleck pe 16 Mai 2015, 16:34

Nishikori are 25 de ani ... pana se retrage Djokovic, Murray si Nadal o sa aiba vreo 30 si apoi mai sunt si Tomic , Raonic (care e chiar numarul 4 mondial ) Dimitrov nu a mai progresat deloc dar si el o sa-i puna probleme in viitor

hmm, eu nu-i vad pe cei 3 jucand inca 5 ani.Maxim 3 ani le mai dau tuturor in circuit.Iar nishikori are toate atuurile sa-i invinga pe toti la un gs, pe orice suprafata

Vezi toate comentariile (212)
Comentează