SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN 2018

SIMONA HALEP - CAROLINE WOZNIACKI // Australian Open, finala capilor de serie » De când nu am mai avut o finală între primele două favorite ale turneului

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 25 ianuarie 2018 11:30

Simona Halep, locul 1 WTA, și Caroline Wozniacki, locul 2, vor juca sâmbătă, de la ora 10:00, în finala Australian Open 2018. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe Eurosport.

În finala de la Melbourne se vor duela principalele două favorite. Simona Halep, locul 1 WTA, și Caroline Wozniacki, locul 2 WTA.

Tenisul feminin a fost mereu pus sub lupă anul trecut pentru faptul că avut cinci jucătoare în fruntea ierarhiei mondiale. S-a vorbit despre inconstanța fetelor, despre faptul că în lipsa Serenei Williams nimeni nu se poate detașa.

Contraexemplu era ce se întâmpla în tenisul masculin acolo unde existau patru jucători care își împărțiseră în ultimii ani trofeele de Mare Șlem, iar accidentele, gen Marin Cilici sau Juan Martin del Potro, erau privite drept povești inspiraționale.

Pe când fetele erau mereu supuse unor critici dure. Însă primul turneu de Mare Șlem al anului vine în contradicție cu toate teoriile. În finala feminină se vor duela Simona Halep și Caroline Wozniacki, favoritele unu și doi. 

De când nu se mai jucaseră finala favoritele 1 și 2 la cele patru turnee de Mare Șlem

Australian Open: 2015, Serena Williams (1) - Maria Șarapova (2)
Câștigătoare: Serena Williams 6-3, 7-6 (3)

Roland Garros: 1995, Arantxa Sanchez Vicario (1) -Steffi Graf (2)
Câștigătoare: Steffi Graf 7-5, 4-6, 6-0

Wimbledon: 2002, Venus Williams (1) - Serena Williams (2)
Câștigătoare: Serena Williams 7-6 (4), 6-3

US Open: 2012,  Serena Williams (1)- Victoria Azarenka (2)
Câștigătoare: Serena Williams 7-5, 6-7 (6), 6-1

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează