SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

SIMONA HALEP - CAROLINE WOZNIACKI // De ce finala de la Australian Open e complet inedită: ultima oară când s-a întâmplat asta a fost acum 38 de ani

FOTO: Guliver / Getty Images
FOTO: Guliver / Getty Images

Articol de GSP - Publicat joi, 25 ianuarie 2018 15:58

Simona Halep (1 WTA) s-a calificat azi în cea de-a treia finală majoră a carierei, după ce a învins-o în semifinalele de la Australian Open pe Angelique Kerber, scor 6-3, 4-6, 9-7. 

În finală, românca se va duela cu daneza Caroline Wozniacki, care a învins-o în această dimineaţă pe Elise Mertens în două seturi, 6-3, 7-6. 

Cele două vor stabili o premieră în meciul de sâmbătă, fiind pentru prima oară din 1980 când o finală de la Australian Open se dispută între două jucătoare care nu au câştigat niciun turneu de Mare Şlem. 

Ultima oară când acest lucru s-a întâmplat a fost în 1980. Atunci, Hanna Mandlikova o învingea pe Wendy Turnbull, scor 6-0, 7-5. 

A fost primul succes al Mandlikovei într-un turneu de Mare Şlem, care a mai bifat apoi trei victorii importante: la Roland Garros, în 1981, la US Open, în 1985 şi încă o dată la Australian Open, în 1987. 

O altă statistică interesantă este că atât Halep cât şi Wozniacki au salvat mingi de meci pentru a ajunge în finală, ceea ce înseamnă că sâmbătă vom avea abia a 15-a jucătoare din istorie care revine de la minge de meci şi câştigă un turneu major (detalii pe larg, aici)

  • Finala dintre Halep și Wozniacki se joacă sâmbătă, în jurul ore 10:30, și va putea fi urmărită în format liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe Eurosport. 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
andrei.33
andrei.33  •  25 Ianuarie 2018, 21:58

Nu poate fi "complet inedită" daca s-a mai intamplat in trecut. Voi aveti minte?

victor_l
victor_l  •  25 Ianuarie 2018, 19:10

Daca s-a mai intimplat si in 1980, atunci nu e premiera. E premiera in actualul mileniu :P

Vezi toate comentariile (2)
Comentează