SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

SIMONA HALEP - CAROLINE WOZNIACKI // Nimeni nu a știut până acum » Dezvăluirea lui Wozniacki: "Toți sunteți în eroare"

FOTO: Captură Youtube
FOTO: Captură Youtube

Articol de GSP - Publicat joi, 25 ianuarie 2018 19:47

Caroline Wozniacki (2 WTA), adversara Simonei Halep din finala Australian Open, le-a dat o temă de reflecție tuturor comentatorilor sportivi, dezvăluind că toți îi pronunță numele greșit.

Caroline Wozniacki, daneză cu origini poloneze și o adevărată poliglotă, vorbitoare de 8 limbi, a dezvăluit într-un interviu acordat lui Grahan Bensinger că numele său se pronunță total diferit decât o fac comentatorii sportivi.

Deși a recunoscut că până și în Danemarca oamenii au preluat pronunția din engleză, Wozniacki a punctat că pronunția poloneză este cea corectă. 

VIDEO // CORECT E "Voșniațca", în loc de "Vozniachi": 

CITEȘTE ȘI: 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (40)
itrobert
itrobert  •  26 Ianuarie 2018, 14:53

Mare "jmecherie", eu mereu i-am zis Wozniatzki ca asa e in poloneza...

aran
aran  •  26 Ianuarie 2018, 13:05

Dacă tot am pocit numele Carolinei, ar trebui să mergem pe aceiași linie, să preluăm adică modelul occidental, prin urmare gata cu Brâncuși, dacă francezii îi zic Brancozy (precum Sarcozy) să ne aliniem pronunției licuricilor mai mari sau mai mici. Trebuie spus că cehii, slovacii, ungurii, croații, bulgarii i-au spus mereu Wozniațki, noi am ținut cu păsăreasca licuricilor....

gicab
gicab  •  26 Ianuarie 2018, 08:29

Ne a

Vezi toate comentariile (40)
Comentează