SPORTURI  »  TENIS  »  WTA DOHA

SIMONA HALEP - CATHERINE BELLIS // Bravo, Simona! După o luptă crâncenă cu "CiCi" Bellis în setul 2, Halep merge în semifinale la Doha! Cu cine joacă

Simona Halep, captura Digisport TV +1   FOTO
Simona Halep, captura Digisport TV

Articol de GSP - Publicat vineri, 16 februarie 2018 18:16

Simona Halep (26 de ani, 2 WTA) a câștigat în sferturile de finală ale turneului WTA Premier 5 de la Doha împotriva americancei de Catherine "CiCi" Bellis (18 ani, 48 WTA), 6-0, 6-4. 

  • Simona o va întâlni în semifinale pe Garbiñe Muguruza, care a trecut de Caroline Garcia în trei seturi, 3-6, 6-1, 6-4.

Simona Halep - Catherine Bellis 6-0, 6-4

După un prim set simplu, în care nu i-a lăsat nicio șansă americancei, fiind foarte incisivă pe propriul serviciu și pe forehand, Simona Halep și-a complicat teribil viața într-al doilea. Lucrurile păreau în ordine la 1-0 cu break pentru jucătoarea noastră, dar Catherine Bellis a lăsat pe bancă inhibițiile și a căutat permanent liniile. Simona a fost agresivă și a reușit să răstoarne încrederea adversarei, într-un set secund în care l-a chemat pe Andrei Pavel doar înainte să servească pentru meci.

"Sunt foarte mulțumită pentru acest început de an. E frumos să joc din nou semifinală aici la Doha. Am jucat cu o adversară puternică. A fost dificil pentru mine să închei punctele pentru că joacă foarte bine în apărare. Am servit bine, în special în ultimul game și am fost puțin mai agresivă. Nu mă gândesc că voi deveni numărul 1 mondial la acest turneu, eu vreau doar să joc tenis, dar dacă e să se întâmple e foarte bine. Mă simt întotdeauna ca acasă cu acest public minunat", a declarat Simona Halep după meci.

Obiectiv: locul 1

Halep poate reveni astăzi pe locul 1 WTA. Trebuie ca daneza Caroline Wozniacki să piardă meciul cu Angelique Kerber, care se dispută imediat după Halep - Bellis.

Cum s-a desfășurat meciul

SETUL 1: Simona Halep, 6-0

1-0, BREAK Halep // Prim game extrem de disputat, câștigat de Halep la avantaj. Simona produce deja două puncte spectaculoase, ambele cu backhand-ul în lung de linie.

2-0, Game Halep // Bellis a revenit de la 0-40, dar nu a putut duce la bun sfârșit game-ul. Simona a fost mai sigură în ultimele schimburi. Serviciul Simonei a părut vulnerabil.

3-0, BREAK Halep // Bellis e din ce în ce mai agresivă, forțată și de returul agasant al Simonei. Pare să fi rămas deja fără idei, încercând o "scurtă" disperată la care Simona a ajuns fără probleme. Cel mai lung game de până acum, decis după 8 egalități.

4-0, Game Halep // Game alb câștigat de Simona. Bellis greșește tot mai des.

5-0, BREAK Halep // Încă un game lung. Bellis trimite un backhand simplu în fileu, exasperată de loviturile lungi trimise de Simona.

6-0, SET HALEP! Schimburile lungi sunt dominate categoric de Simona, care închide setul în doar 32 de minute și cu un procentaj al punctelor câștigate pe primul serviciu de 73 la sută.

 

SETUL 2: Simona Halep, 6-4

1-0, BREAK Halep // Jucătoarea noastră continuă evoluția impecabilă și face break, după o minge impresionantă;

1-2, BREAK și game Bellis // Urale în tribune, americana reușind să își treacă în cont primul game, pe care îl confirmă imediat pe propriul serviciu;

2-2, Game Halep // Simona oprește seria adversarei cu un game câștigat pe propriul serviciu, la 30. Bellis joacă fără inhibiții;

2-3, Game Bellis // Americanca reușește să își facă serviciul, deși jucătoarea noastră a avut 3 mingi de break;

3-3, Game Halep // Este cea mai lungă serie de gameuri consecutive câștigate pe propriul serviciu, 4. Dar nu fără probleme. Halep s-a chinuit să își apere un game maraton, anulând foarte multe mingi de break;

4-3, BREAK Halep // După cel mai disputat game al meciului, Simona reușește un break foarte rapid, la 15;

4-4, BREAK Bellis // Halep trimite o minge în fileu, iar Bellis își recuperează breakul;

5-4, BREAK Halep // Simona servește pentru set, după un nou break. În pauza dintre gameuri, Simona l-a chemat pe Andrei Pavel la bancă;

 6-4, GAME, SET, MATCH Simona Halep!

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (59)
capca1
capca1  •  16 Februarie 2018, 19:46

Eu știu așa : numai ***-i consecvent ! Când lumea tenisului o apreciază pe Halep, aka ăia de se pricep, cum Doamne-iartă-mă să cred că numai eu am dreptate când spun că, neah, Halep nu știe tenis ?! Și asta mereu ! Băi, nene, da’ Halep, dacă a ajuns nr 1 mondial, chiar așa de străină de tenis este ?! Si-atunci, din bun simț, tac din gură, e clar că sunt high !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

capca1
capca1  •  16 Februarie 2018, 19:41
Postat de indolentu pe 16 Februarie 2018, 18:51

iel ie amarit ca nu are tricoloru pe care l vrea iel adica rosu alb verde ce nu intelegi?

Dă-l sărăciei de roș-alb-verde ! Tihi nu-nțelege că, oricât ar vrea altceva, el e român ! E născut aici, în România și bunul simț te obligă să respecți pământul țării unde-ai deschis ochii-n lume !

salatini
salatini  •  16 Februarie 2018, 19:34

Costumul Nike e cam ciudat!? La Wimbledon cred ca nu e permis...

Vezi toate comentariile (59)
Comentează