SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP - ELINA SVITOLINA, VINERI, 14:30, DIGI 2, GSP.RO

SIMONA HALEP - ELINA SVITOLINA // Confruntare cu cuțitele pe masă: umilințe și dramatism » De ce Halep - Svitolina poate fi cel mai tare meci de la Turneul Campioanelor

FOTO: Guliver/ Getty Images
FOTO: Guliver/ Getty Images

Articol de - Publicat joi, 26 octombrie 2017 19:50

Cum Serena Williams și Maria Sharapova sunt absente, iar Ostapenko a ieșit din ecuație în Grupa Albă, Simona Halep înfruntă jucătoarea cu care a avut cele mai terifiante meciuri din ultimul an.

4 jucătoare diferite au câștigat cele 4 Grand Slam-uri, nu mai puțin de 5 jucătoare au trecut, la un moment dat, pe primul loc, iar vechile rivalități, lăsate în spate din varii motive, au lăsat locul unora noi, dominate de jucătoarele din nou val. 

Una dintre rivalitățile ce tinde să devină consacrată în circuit este cea dintre Simona Halep și Elina Svitolina, toate duelurile fiind încărcate de dramatism, momente tensionate și reveniri nebănuite.

Cele două vor fi față în față și vineri, de la ora 14:30, pentru a patra oară în acest an, în duelul ce poate stabili una dintre semifinalistele de la Turneul Campioanelor.

GSP.ro prezintă istoria tuturor celor patru meciuri directe disputate până acum în circuit. 

1. Prima încleștare: Sofia, 2013. Halep - Svitolina 6-1, 6-1

Înființat în 2009 și trecut în rezervă în 2014, capitala Bulgariei găzduia la fiecare final de sezon un turneu ce cuprindea jucătoarele care au câștigat cel puțin un trofeu pe parcursul anului, dar care nu s-au calificat la Turneul Campioanelor.

Cum ascensiunea Simonei Halep își are originile chiar în anul de grație 2013, în care a cucerit cinci titluri, românca de 22 de ani la acea vreme a fost prezentă la Sofia, unde a dat în grupe, pentru prima oară în carieră, peste promițătoarea Elina Svitolina, atunci în vârstă de 19 ani, jucătoare care întorcea privirile tutoror specialiștilor încă de atunci.


Rezumatul partidei Halep - Svitolina, de la minutul 03:50

Aflată pe val, Simona Halep a avut o evoluție impecabilă în meciul cu jucătoarea din Ucraina, pe care a pulverizat-o în două seturi scurte, scor 6-1, 6-1. Totuși, Svitolina a opus o rezistență admirabilă în multe moemnte din meci, demonstrând de ce, la doar patru ani de atunci, a ajuns racheta numărul unu a Ucrainei și pe locul trei în WTA. 

2. Roma, 2017: Elina Svitolina - Simona Halep 4-6, 7-5, 6-1

Pe alocuri surprinzător, cele două s-au mai revăzut după întâlnirea de la Sofia abia în 2017, în finala turneului din "Orașul Etern".

Cele două au oferit atunci unul dintre cele mai spectaculoase și echilibrate dueluri ale anului. După o evoluție solidă, Simona a câștigat primul set la patru și a părut că are inițiativa și în setul secund.

Totuși, în urma unui punct care anunța nimic, Simona a alunecat pe zgura îndelung contestată de la Roma, periclitându-și șansele de a continua partida într-o formă optimă. Deși nu a abandonat, Simona a scăzut vizibil turațiile după acel moment, iar Svitolina a "fugit" cu setul secund, 7-5.


*Momentul din finala de la Roma care a schimbat soarta partidei

Decisivul a fost doar o formalitate pentru Svitolina, care și-a adjudecat setul la 1, cucerind astfel cel mai important turneu din carieră.

3. Roland Garros, 2017: Simona Halep - Elina Svitolina 3-6, 7-6, 6-0

La nici două săptămâni de la meciul de la Roma, sorții au rezervat o nouă întâlnire între cele două, în sferturile de finală ale celui de-al doilea turneu de Mare Șlem al anului. 

După peste o oră de joc în care a fost surclasată de Svitolina și de jocul său extrem de compact și agresiv, Simona a găsit rezerve nebănuite în a întoarce meciul de la 3-6, 1-5, salvând, printre altele, și o minge de meci a ucrainencei.

Românca a revenit dramatic, câștigând manșa a doua la tie-break. Profitând și de prăbușirea psihică a adversarei, Halep a câștigat decisivul la zero și s-a calificat în semifinale. Mulți specialiști au catalogat revenirea Simonei drept una dintre cele mai spectaculoase ale ultimilor ani.

4. Toronto, 2017: Elina Svitolina - Simona Halep 6-1, 6-1

Halep și Svitolina s-au văzut din nou în luna august a acestui an, într-un alt turneu în care românca avea șanse de a trece pe primul loc. 

Din păcate, Halep a dat peste o versiune indestructibilă a Svitolinei, care a făcut un meci perfect și nu i-a dat nicio șansă Simonei, jucătoarea noastră obținând doar două game-uri în acel meci. 

A fost poate cel mai slab meci al româncei din ultimii ani, înregistrând nu mai puțin de 34 de erori neforțate. Totodată, a fost cea mai drastică înfrângere a Simonei din ultimii patru ani. 

Svitolina a continuat turneul perfect și în finală, unde nu i-a dat nicio șansă nici Carolinei Wozniacki, pe care a învins-o la fel de categoric, scor 6-4, 6-0. 

  • Simona Halep - Elina Svitolina se joacă vineri, după ora 14:30. Duelul va fi liveTEXT pe GSP.RO şi în direct la TV Digi Sport 2. 

CLASAMENT ACTUAL GRUPA ROȘIE


1. Caroline Wozniacki 4-0
2. Simona Halep 2-2
3. Caroline Garcia 2-3
4. Elina Svitolina 1-4

Vezi aici TOATE CALCULELE prin care Simona Halep se poate califica în semifinale la SingaporeSave

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
balauru48
balauru48  •  27 Octombrie 2017, 12:08
Postat de Mircea Serban pe 26 Octombrie 2017, 21:53

HALEP - Svitolina 7 - 5, 1- 6, 6 - 0 HALEP - Pliskova 6 - 4. 6 - 4, HALEP - V. Williams 6 - 4, 6 - 2

Si cand te-ai trezit?

bodrin
bodrin  •  27 Octombrie 2017, 11:20

Domnilor ziaristi, aveti (cel putin) o parere in contradictie cu ce a declarat S.Halep ca ar vrea sa faca in meciul cu Svitolina, declaratie care a fost postata si aici, de catre GSP. S.Halep nu vrea decat sa joace mai bine decat in meciul precedent! Nu a spus nici ca isi ascute cutite, nici ca le va pune pe masa (care masa?). Halep nu-si doreste niciodata meciuri tari, nu forteaza, joaca la procentaj asteptand ca adversara sa greseasca mai mult. ..." poate fi cel mai tare meci de la Turneul Campioanelor " ? Nici vorba, nu e pe stilul S.Halep!

tihi
tihi  •  27 Octombrie 2017, 09:14

Cum apare cutitul pe masa in sport ?? Ce titlu neserios !!!Nu cred ca va fi cel mai tare meci cel de astazi din turneu !! Nu poate sa fie mai dramatica,mai umilitoare ca meciul dintre Wozniacki si Halep !! Deci titlul nu este de loc adecvat ! In cea ce priveste sansele,cred ca Svitolina este mai buna ca Halep,dar rezultatul nu poate fi prevazut,in sport nu se stie niciodata cine va castiga ! Halep a demonstrat in acest an de 9 ori ca pierde umilitor si rusinos....Svitolina in schimb,cu trei exceptii,a facut meciuri de rasunet,eliminand jucatoare mai bine cotata ca ea,printre care si pe Halep ! Deci nu se stie,un plus pentru Svitolina !!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează