SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIOANELOR

SIMONA HALEP - ELINA SVITOLINA, SINGAPORE » Detaliul demn de Dosarele X remarcat înainte de meciul Simonei Halep cu Svitolina! Se repetă istoria?!

Articol de - Publicat joi, 26 octombrie 2017 19:20

Toate cele 4 jucătoare din Grupa Roșie au șanse de calificare în semifinale. Pentru Simona Halep cel mai simplu e să-și câștige meciul cu Elina Svitolina, vineri, ora 14:30, pe DigiSport 2 și liveTEXT pe GSP.RO. Un detaliu ciudat iese în evidență.

Uneori, lucrurile sunt simple. Ca în Grupa Albă. Dominantă în primele două meciuri, Karolina Pliskova și-a asigurat calificarea între primele 4 la Singapore. Și asta i-a permis un respiro ieri, când a cedat clar în fața campioanei de la Roland Garros, Jelena Ostapenko, 3-6, 1-6.

Celălalt loc disponibil era ușor de determinat: îi revenea învingătoarei din celălalt meci al zilei, Garbine Muguruza contra Venus Williams, o reeditare a finalei de la Wimbledon din acest an. Iar americanca și-a luat revanșa, câștigând cu 7-5, 6-4 după o bătălie a loviturilor biciuitoare și a serviciilor fragile.

În Grupa Roșie însă, calculele și variantele abundă. Un singur lucru e clar și nu depinde de jucătoare: vineri se decide. Cum însă, se va vedea pe teren.

Simona Halep și-a asigurat calificarea în semifinale după două meciuri doar în primul an al participărilor la Turneul Campioanelor, 2014. Atunci le-a învins în minimum de seturi pe Eugenie Bouchard și Serena Williams, în ordine, iar ultimul meci, cu Ana Ivanovici, putea influența doar poziția în clasamentul grupei. A pierdut, dar a încheiat pe primul loc, întâlnind-o în penultimul act pe Agnieszka Radwanska.

Detaliul incredibil dinaintea meciului cu Svitolina

În 2015 și 2016 însă, lucrurile au stat altfel.

De fiecare dată a început cu o victorie concludentă, urmată de o înfrângere fără dubii. De fiecare dată a păstrat șanse de a merge mai departe. De fiecare dată le-a ratat. În 2015, a depășit-o pe Flavia Pennetta, apoi a pierdut, 4-6, 4-6, în fața Mariei Șarapova. Meciul decisiv a fost cu Agnieszka Radwanska, poloneza venind cu două înfrângeri, una în trei seturi, la această înfruntare. Halep avea nevoie să câștige un singur act pentru a avansa, dar a pierdut 6-7 (5), 1-6. Acel tie-break tensionat a închis, practic, conturile.

Incredibil, dar în 2016 situația a fost aproape identică. Românca a învins-o clar pe Madison Keys, 6-2, 6-4, dar a pierdut la Angelique Kerber în următorul duel, 4-6, 2-6. Totul avea să se tranșeze contra Dominikăi Cibulkova. Slovaca își cedase ambele partide din grupă, reușind doar un set în fața lui Kerber. La fel ca în sezonul precedent, Simona era învinsă în două seturi, 6-3, 7-6 (5), în condițiile în care avea nevoie de unul singur pentru a urca în semifinale. Și din nou un tie-break la 5... Încă o coincidență stranie: și Radwanska, și Cibulkova, care erau aproape eliminate după primele două dispute din grupe, au mers până la capăt și au cucerit titlul!

Jocul contează

Astăzi, Halep se află în aceeași situație. O victorie în fața Elinei Svitolina o scapă de orice griji, iar calificarea în semifinale e asigurată fără emoții. Și un singur set îi e de ajuns dacă Woznicki o învinge pe Garcia. Se gândește oare la cele petrecute în ultimii doi ani? Imediat după meciul cedat în fața lui Wozniacki, a spus că nu are în minte variantele de a avansa.

"Nu mă gîndesc la calificare, ci la a juca mai bine decât am făcut-o cu Wozniacki. Când intru pe teren vreau să fiu mai bună ca ieri sau ca acum două zile. Tot ce am în minte e să mă scutur de acest meci și să joc mai bine în următorul", a declarat Simona. Un joc bun îi va aduce calificarea, așa ar spune logica. La rândul ei, ucraineanca a mărturisit că și-ar fi dorit să nu mai aibă vreo șansă de calificare. Dar asta nu înseamnă că se va preda. Ca în atâtea alte situații din acest an în care a fost implicată românca, totul se va decide pe teren, în luptă directă.

2-2 e scorul întâlnirilor directe între Simona Halep și Elina Svitolina. 3 meciuri s-au disputat în 2017, ucraineanca învingând în două din ele

Locul 1 se joacă în 3

Înaintea începerii Turneului Campioanelor, 7 din cele 8 participante aveau șanse de a încheia anul pe primul loc al clasamentului mondial. Acum au rămas doar 3, între ele și cea care deține poziția de vârf, Simona Halep.

Pierzând în fața lui Venus Williams, Garbine Muguruza și-a anulat posibilitățile de a recupera statutul atins după US Open.

Spaniola rămâne cu 6.135 de puncte. Românca are în acest moment 6.050 de puncte, iar azi va ajunge ori la 6.175, ori la 6.300. Ea poate fi depășită de Karolina Pliskova, doar dacă cehoaica reușește să cucerească titlul. Același scenariu e valabil și pentru Elina Svitolina, dar ea o întâlnește azi chiar pe Simona.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (18)
485210158544506
Mihai Gotcu  •  27 Octombrie 2017, 22:20

PROSTIA VIETZII LUI HALEP SE TRAGE DIN MOMENTUL IN CARE A RENUNTZAT LA UN MAARE ANTRENOR PETRU EA, PE NUME VIM FISTETE !!!!!!

joe_
joe_  •  27 Octombrie 2017, 10:31

Un detaiu mai interesant ar fi o asemanare intre turneul de acum si cel din 2014. Atunci numarul 1 WTA, Serena, pierdea in fata Simonei al doilea meci din grupa 60 62, se califica mai departe urmand sa castige finala intr-o reeditare a acelui meci. Acum Simona e in exact aceasi pozitie, numarul 1 WTA, pierde cu exact acelasi scor la Wozniacki in al doilea meci din grupa dar are sansa de a se califica mai departe si eventual de a juca finala cu aceasi jucatoare daneza.

supereduardo10
supereduardo10  •  27 Octombrie 2017, 09:54
Postat de Marius Gabriel pe 27 Octombrie 2017, 09:53

Dupa turneul de la Singapore Pliskova va fi nr. 1 mondial iar Simona Halep va trece in cel mai fericit caz pe 2 daca nu chiar pe 3. Cred ca la modul cum a jucat Pliskova merita sa ajunga nr. 1 mondial.

Hai sa vb si noi sa ne aflam intreaba :)). Simona nu mai are cum sa piarda locul2 iar daca castiga azi este greu sa pice si de pe 1. Pliscova? Este o jucatoare de serviciu datorita inaltimii un joc foarte urat nu se compara cu talentul Simonei, plus ca daca vor juca in semifinale nu cred ca Simona va pierde acel meci, pur si simplu se muleaza pe stilul ei a invions-o de 5 ori din 6 partide.. Asa ca vb mult si degeaba. Tenisul feminin este foarte echilibrat depide de forma DE STIL de zi sau de satrea jucatoarelor. Daca Halep castiga astazi este foarte greu sa mai fie detronarta anul asta...

Vezi toate comentariile (18)
Comentează