SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS 2018

SIMONA HALEP LA ROLAND GARROS // Toți ochii pe Simona Halep » Kim Clijsters o laudă pentru jocul său: "Poate bate pe oricine" » De ce crede că cele două se aseamănă

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 28 mai 2018 09:44

Kim Clijsters, cvadruplă campioană de Mare Șlem, spune că o urmărește cu interes pe Simona Halep, cu care se poate compara puțin.

De la acest Roland Garros, belgianca se va afla într-o situație inedită. Va colabora cu Eurosport, canalul care deține drepturile pentru turneul parizian, oferindu-și ideile și experiența după o viață petrecută în tenis. Totuși, Kim nu se consideră "un expert". "Abia aștept să comunic, să schimb idei cu John McEnroe, Barbara Schett sau Mats Wilander", a spus ea într-o teleconferință mediată de Eurosport. "Trebuie să învăț, dar sunt încântată", a adăugat Clijsters.

Vorbind despre liderul WTA actual, Simona Halep, și despre șansele ei de a cuceri un titlu de Mare Șlem, poate chiar la Paris, Kim a amintit că nici pentru ea lucrurile nu au mers lin de la început. A pierdut patru finale majore pe parcursul a 4 sezoane înainte de a cuceri primul ei trofeu, la US Open 2005. Halep are 3 asemenea înfrângeri în ultimul act, două la Paris și una la Melbourne. "Cred că pot să mă compar puțin cu Simona. Am fost în situația aceasta, în care ai propriii demoni când ajungi în momentele importante. Cu cât îți spun cei din jur să continui fiindcă într-o zi vei reuși, nereușita îți rămâne în cap. Dar, până la urmă, asta e tot ce poți face, să mergi înainte", a spus Clijsters.

Ea are cuvinte frumoase despre româncă. "Simona știe că e capabilă să bată pe oricine, că trebuie să-și clădească încrederea, să o aibă drept bază, să continue să muncească din greu și într-o zi totul se va așeza la locul lui. S-a întâmplat cu mine. Mi se pare că e fericită să joace aici, la Paris, și să muncească, aceste două lucruri sunt importante. Are un antrenor grozav și cred că deține toate ingredientele de care are nevoie pentru a face acel pas suplimentar. A fost aproape de câteva ori, trebuie doar să rămână acolo, să se agațe și să-și ofere ocazii de a fi mai bună pentru că e vorba de un proces de învățare".

Povești individuale frumoase

Belgianca a vorbit și despre circuitul feminin, unul în care lucrurile la vârf sunt în continuă mișcare. "Îmi place s-o urmăresc pe Simona Halep, iar dacă mai e cineva din generația mea care mai joacă, Șarapova, de exemplu, mă uit. Pe tabloul feminin sunt atât de multe povești individuale frumoase, la fiecare turneu se schimbă, apare altcineva. Unele se schimbă în bine, altele nu pentru că e o zbatere continuă, fizică și emoțională".

Întrebată pe cine va urmări cu interes la French Open, a spus că "abia aștept să o văd pe Serena, pe Șarapova, pe Simona Halep, pe Svitolina cum gestionează presiunea. Aș vrea s-o văd pe Kerber jucând bine din nou, fiind sănătoasă și capabilă să învingă pe oricine. Dar orice se poate întâmpla pentru că e vorba de două săptămâni, un proces întreg. Poți juca unele meciuri rele, iar în final să câștigi turneul. E ceva foarte interesant de urmărit pentru mine". 

"La feminin, pot spune 6 sau 8 nume de posibile învingătoare și tot să mă înșel" Kim Clijsters

Programul de azi al românilor

Teren 12: Mihaela Buzărnescu (Rom, 31)-Vania King (SUA) - Meciul al doilea, după Haceanov-Haider-Maurer
Teren 16: Marius Copil (Rom)-Marco Cecchinato (Ita) – Meciul 1, de la ora 12:00

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
10202925648180625
Eugen Qy  •  29 Mai 2018, 11:43
Postat de balauru48 pe 28 Mai 2018, 18:56

De aseamana! Amândouă sunt urate cu dr aci!

Oricat de frumos fizic ai fi, desi eu ma indoiesc de faptul asta, (chiar si numai pentru ca esti din generatia lui Nastase si zicerea romaneasca aia cu copilul ; Baba frumoasa si copill cuminte nu exista , ti se potriveste manusa) faptul ca gandesti asa si culmea mai si scrii asta, arata cat de urat estiatat pe interior cat si pe dinafara ! Daca doar ai gandi-o ai fi de inteles, multitudinea frustrarilortraite te fac asa de hidos , dar sa ai si atata gunoi sufletes arata ca nici macar nu vrei sa lucrezi cu tine , sa pui mana cu simt de raspundere si sa evacuezi intreg gunoiul care iti impiedica sufletul sa arate macar cum a fost lasat daca nu sa straluceasca intr-adevar !!!

831709840320052
Ba Banu  •  29 Mai 2018, 05:35

Simona o sa câștige gs când o să poată, și chiar daca nu, ea tot e mai realizată decât 98-99% din populația României. Nu mai puneți presiune pe ea: câștigă, câștigă, câștigă... E clar că nu e așa ușor, in condițiile in care ea nu e avantajată fizic, ca musculatura și statură și nu are promoția pe care o au fetele și țările originar capitaliste precum Serena sau woz, deasemenea e clar că pt ea tenisul e un joc de fair play, și nu e o schemista precum Woz sau Sharapova...

831709840320052
Ba Banu  •  29 Mai 2018, 05:27
Postat de simonhalep pe 28 Mai 2018, 13:22

Stați liniștiți că iese din primele tururi haleapa. Nu o mai gonflați iar că iar va fi amar gustul dezamăgirii. Nu are față de un GS și gata. Hai acasă simona, cu coada între picioare !

Simon halep. Daca ți-ai luat un nume aproape identic ... cu al Simonei - pe care o denigrezi pe unde poți, denotă o mare ipocrizie. E clar, deasemenea, că faci parte din grupul paraziților pariori, care se simt dezamăgiți că au pierdut pariuri la tenis, pariind pe simona... Ți-a cerut fata asta sa pariezi pe ea? Ce obrăznicie? Cine a făcut decizia? Daca te gândești bine. Singur ai făcut-o!! Asa-ti trebuie să încerci să te îmbogățești pe spinarea unei fete talentate, muncitoare și cinstite!! Ia pune mana și învață de la ea, daca tot îi venerezi numele, și fă bani cu sudoarea frunții tale, nu a Simonei.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează