SPORTURI  »  TENIS  »  WTA SINGAPORE

SIMONA HALEP LA SINGAPORE // Ce s-a schimbat pentru ea de când e nr. 1 WTA, ce particularitate a observat în jocul franțuzoaicei Caroline Garcia și ce spune despre celelalte adversare din Grupa Roșie

FOTO: Guliver/ Getty Images
FOTO: Guliver/ Getty Images

Articol de - Publicat sambata, 21 octombrie 2017 17:39

Simona Halep e pregătită pentru debutul de luni, ora 14:30, de la Singapore și își dorește o revanșă în fața franțuzoaicei Caroline Garcia. Turneul e transmis în direct la TV pe Digi2.

Azi a fost ziua în care cele opt jucătoare de la Turneul Campioanelor s-au întâlnit cu presa. Simona Halep a fost zâmbitoare și a răspuns cu multă atenție întrebărilor ziariștilor prezenți al Singapore.

Prima curiozitate a fost dacă se simte altfel de când este numărul unu mondial: "În interiorul meu nu, doar că sunt foarte fericită, totul e la fel de normal, acum trebuie să muncesc și mai mult să rămân acolo. Visul meu s-a împlinit, este cel mai tare sentiment pe care l-am avut în toată cariera mea. E frumos, încerc să mă bucur de acest moment, nu pot descrie în cuvinte ce simt, dar acum când intru pe teren sunt fericită".

A doua curiozitate: cât de mare a fost petrecerea din România? "Ziua în care am câștigat în fața lui Ostapenko a fost cea mai frumoasă zi din cariera mea, iar când am mers acasă m-am întâlnit cu prietenii, cu familia, cu oamenii apropiați, am avut câteva cine cu ei. Am sărbătorit puțin, dar nu a fost o petrecere mare, așa că aștept să termin acest turneu, să merg în vacanță și apoi o să fac și o petrecere mai mare".

Primul meci la Singapore pentru Simona va fi cel împotriva franțuzoaicei Caroline Garcia, luni de la 14.30, cea care a învins-o în finala de la Beijing. "A jucat foarte bine în China și a meritat acel titlu și toate rezultatele pe care le-a avut în acest an și merită să fie la Turneul Campioanelor.

Sunt încântată că ne vom întâlni din nou, poate reușesc să-mi iau revanșa", a spus Simona. Ea a fost de asemenea întrebată și despre celelalte adversare ale sale din Grupa Roșie.

"Va trebui să alerg mult. Toate fetele se mișcă foarte bine. Nu sunt jucătoare care lovesc puternic, Garcia joacă un pic mai în forță. Vor fi meciuri foarte dificile, dar e normal atunci când ai în același loc cele mai bune opt jucătoare din lume care evoluează la un nivel incredibil", a explicat românca.

Acțiunile de pe lângă teren s-au încheiat azi, de duminică începe meciurile, cele din Grupa Albă, iar de luni încep și emoțiile pentru Simona.

"Halep întâlnește mingea foarte devreme și a jucat foarte bine aici în trecut. Svitolina aleargă și dă multe mingi înapoi. Până la urmă totul se rezumă la a fi cât mai agresivă, dar cu moderație să stabilești țintele și să nimerești loviturile potrivite. Garcia a jucat foarte bine în ultima vreme și trebuie să fiu agresivă și să o fac să alerge"
Caroline Wozniacki

"Pentru mine este o oportunitate imensă să fiu prezentă la Singapore. Pot să-mi îmbunătățesc jocul, să învăț o mulțime de lucruri și să fiu gata pentru anul următor. Halep, Svitolina, Wozniacki sunt cele mai bune la nivel de deplasare și mă vor face să muncesc foarte mult, să alerg, dar voi încerca să fiu agresivă și să-mi fac jocul meu"
Caroline Garcia

"Nu va fi ușor"

Șapte dintre cele opt participante la WTA Finals au șansele lor să termina anul pe primul loc."E important, nu o să vă mint, dar știu că trebuie să joc foarte bine pentru că sunt multe fete care au șansa de a încheia pe primul loc anul. Mă bucur că am fost acolo și că nu mai sutn nervoasă sau obsedată de această performanță. E diferit și voi lupta pentru el", a spus Garbine Muguruza.

Spaniola e la 40 de puncte în urma Simonei Halep care se afla în a doua săptămână ca lider mondial. "Toată lumea de aici își dorește să încheie pe locul unu anul, dar nu va fi ușor. Toate vor încerca să joace cel mai bun tenis al lor și fiecare meci va fi ca o finală. Nu mă gândesc prea mult la clasament, o să încerc să evoluez așa cum știu eu mai bine și vom vedea la final cine va fi numărul unu", a spus și Halep.

Suprafață lentă

La întâlnirea de azi cu presa, mai multe jucătoare au fost întrebate despre cum li se pare suprafața din acest an de la Singapore. "E minunat să jucăm indoor, nu e soare, nu e vânt, dar terenul e destul de lent", a spus Jelena Ostapenko. "E un tip de suprafață diferită", a subliniat Caroline Wozniacki. "Terenul e lent, deci vot fi puncte și meciuri lungi pe final de an", a opinat Venus Williams.

"M-am antrenat în fiecare zi de când am ajuns la Singapore. Suprafață e puțin cam lentă, lemnul face diferența, e greu pentru picioare, dar e un teren bun. E a patra oară când joc pe el și nu e nimic diferit. Nu știu dacă este suprafața perfectă pentru mine, dar în 2014 am avut meciuri bune și abia aștept să joc din nou și să mă bucur de fiecare moment în parte", a subliniat Simona Halep.

Grupa Roșie

  • Simona Halep (1)
  • Elina Svitolina (4)
  • Caroline Wozniacki (6)
  • Caroline Garcia (8)

Grupa Albă

  • Garbine Muguruza (2)
  • Karolina Pliskova (3)
  • Venus Williams (5)
  • Jelena Ostapenko (7)

Program (TV DigiSport)

Duminică, ora 12:00: Karolina Pliskova-Venus Williams

nu înainte de 14.30: Garbine Muguruza-Jelena Ostapenko

Luni, ora 14:30: Simona Halep-Caroline Garcia

urmat de: Elina Svitolina-Caroline Wozniacki

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (6)
satyricon
satyricon  •  22 Octombrie 2017, 03:30
Postat de pedro_nr1 pe 22 Octombrie 2017, 01:31

e STEAUA ba nerodule, echipa ta e in liga a 4 a, despre ce vorbim noi aici ???

Netotul ala nu are nici o treaba cu csa si bineinteles nici cu Steaua. E un postac ydyot cu un singur neuron ce se invarte in gol.

pedro_nr1
pedro_nr1  •  22 Octombrie 2017, 01:31
Postat de valeri_gazaev100 pe 21 Octombrie 2017, 19:12

Am citit si eu acea declaratie si o aprob fara nici o ezitare. Intr-adevar , echipa fc fcsb pipera berceni nu e steaua !!

e STEAUA ba nerodule, echipa ta e in liga a 4 a, despre ce vorbim noi aici ???

valyomanyd
valyomanyd  •  22 Octombrie 2017, 00:31
Postat de merace pe 21 Octombrie 2017, 20:18

Singapore e cel mai tare turneu al anului, cu primele 8 jucatoare ale lumii. Toate au avut in 2017 rezultate excelente si par in forma, asa ca ma astept la meciuri foarte disputate. Sa invinga cea mai buna! HAI SIMONA!

La acest turneu participa 8 jucatoare care au strans cele mai multe puncte in 2017 ! Nu prea se potriveste remarca ta...primele jucatoare ale lumii ! In fine, sa castige cine joaca cel mai bine, adica SIMONA HALEP !:))

Vezi toate comentariile (6)
Comentează