SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Simona Halep şi-a aflat adversara pentru primul tur de la Roland Garros » Pe cine ar putea întîlni în "sferturi"

Simona Halep, foto: reuters
Simona Halep, foto: reuters

Articol de GSP - Publicat vineri, 23 mai 2014 00:00 / Actualizat vineri, 23 mai 2014 16:48

Astăzi a avut loc tragerea la sorţi pentru Roland Garros. Simona Halep va evolua împotriva rusoaicei Alisa Kleybanova, locul 85 WTA. În cazul în care se califică în sferturi, românca poate da de vechea cunoştinţă Petra Kvitova. Turneul este transmis la televizor de Eurosport

Cine este adversara din turul I? În vîrstă de 24 de ani, Alisa Kleybanova are două titluri în palmares, ambele luate pe hard, în 2010. Jucătoare de 1.84m, rusoaica este dreptace, loveşte reverul cu ambele mîini, dar nu este o specialistă a zgurii. Timp de un an, între 2011 şi 2012, Kleybanova s-a luptat cu o formă de cancer a sistemului limfatic, reuşind să cîştige bătălia.

Halep este pe aceeaşi parte de tablou şi cu Jelena Jankovici şi Na Li, evitînd-o astfel pe Serena Williams. Românca poate da de una dintre Petra Kvitova, Svetlana Kuzneţova sau Ana Ivanovici în sferturile de finală.

Pe cealaltă parte de tablou se regăsesc Maria Sharapova (nr 8 WTA), Serena Williams (1 WTA) şi Agnieszka Radwanska (5 WTA).

Halep vs JELENA JANKOVICI
# Meciuri directe J. Jankovici - Halep: 1-3
"Un adversar foarte bun, care mereu mi-a pus probleme. Să nu uităm că în cele patru meciuri pe care le-am jucat contra ei din 2010 pînă în prezent, trei dintre ele au avut set decisiv. Jankovici este o jucătoare puternică, luptă pentru fiecare minge, încearcă să facă orice ca să mă surprindă. Tocmai de aceea meciurile cu ea duc de cele mai multe ori în setul trei. Mă bucur că mai mereu am reuşit să o înving, o jucătoare care a fost numărul 1 mondial, iar fiecare minge cîştigată în faţa ei îmi dă şi mai multă încredere"

Halep vs PETRA KVITOVA
# Meciuri directe P. Kvitova - Halep: 0-2
Finala din 2013 de la New Haven
"Meciurile cu Kvitova au fost mereu foarte dificile, în care am avut mult de muncit pentru a reuşi să cîştig puncte. La Madrid am reuşit să o înving şi am luptat pentru şansa mea, dar din păcate nu am mai putut să cîştig şi finala. Kvitova are un stil asemănător cu cel al Anei Ivanovici, e agresivă şi ştie să profite de greşeala adversarului"

Halep vs NA LI
# Meciuri directe Na Li - Halep: 1-1
"Una dintre jucătoarele complete, este foarte agresivă şi foarte liniştită pe teren în momentele bune. Am jucat împotriva ei, o admir şi cu siguranţă am de învăţat multe lucruri de la ea, aşa cum am învăţat şi de la alte jucătoare. Pentru cineva care se află în top 10 este foarte important să începi să acumulezi cît mai multă experienţă care să te ajute şi să-ţi dea putere pe viitor"

Cu cine joacă ceilalţi români
Victor Hănescu are o misiune grea contra favoritului local, francezul Gael Monfils. Sorana Cîrstea şi Alexandra Cadanţu îşi aşteaptă adversare din calificări, în timp ce Monica Niculescu o va înfrunta pe Kaia Kanepri.

Federer-Djokovici, Nadal-Murray (?)
Roger Federer va debuta împotriva slovacului Lukas Lacko, în timp ce liderul mondial şi de 8X campion la Roland Garros, Rafael Nadal, va da piept cu americanul Robby Ginepri. Novak Djokovici are o misiune facilă contra portughezului Joao Sousa, în timp ce Andy Murray îl va înfrunta pe Golubev. Federer şi Djokovici sînt pe aceeaşi parte de tablou, Murray şi Nadal pe cealaltă.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (43)
jgionea
jgionea  •  24 Mai 2014, 14:40

SIMONEI IN PRIMUL TUR LA ROLLAND GARROS Deși nu sunt un Casanova Mie-mi place Kleybanova... O spune și numele ei Că e făcută pentru ...Kley PS: Simona dragă, nu concep Să nu o faci Halep- Halep...

dansulnorilor
dansulnorilor  •  24 Mai 2014, 08:50
Postat de narutosslazio pe 24 Mai 2014, 03:48

Iese din primul tur. Asta e un mare slem. Nimeni nu se mai da la o parte precum in celelalte turnee.

Nu are cum sa iasa din primul tur. Sper sa ajunga in finala. HAI SIMONA!!!

narutosslazio
narutosslazio  •  24 Mai 2014, 03:48

Iese din primul tur. Asta e un mare slem. Nimeni nu se mai da la o parte precum in celelalte turnee.

Vezi toate comentariile (43)
Comentează