SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

"Simona Halep și inexplicabila sinucidere a tenisului său", titlul care a bulversat SUA » Americanii au cîteva întrebări pentru româncă

Articol de GSP - Publicat joi, 28 mai 2015 10:38

Jurnaliștii de la Tennis World USA au publicat un articol cu titlul "Simona Halep și inexplicabila sinucidere a tenisului său" prin care au vrut să prezinte modul înfrîngerii româncei în fața lui Mirjana Lucici-Baroni.

"Simona nu a cîștigat Turneul Campioanelor, dar a părăsit Asia cu promisiunea nespusă de a fi în elita tenisului în anul următor. Dar Simona, dintr-un anume motiv, a decis că este timpul să schimbe ceva în jocul său.

De ce o jucătoare ce tocmai a ajuns în prima sa finală de Grand Slam, în semifinale la Wimbledon și a terminat pe podiumul WTA ar face așa ceva este un mister prea mare pentru a fi rezolvat.

De ce Simona s-a gîndit că este timpul să-și schimbe jocul? De ce nu a continuat să urmeze calea care a dus-o spre marele succes?

Cel mai important, Simona a decis să meargă împotriva instinctului său, să lupte împotriva modului în care se potrivea jocul său cu jucătoarele puternice, ea a încercat să loveasca mingea mai tare", a scris sursa citată.

Americanii au tras și un semnal de alarmă cu privire la tactica despre care Simona spune că nu știe de ce a vrut să și-o schimbe.

"E îngrijorător. Nu numai că Simona nu și-a revoluționat jocul, dar nici măcar nu știe de ce a făcut asta. Și vorbim despre locul 3, una dintre cele mai bune jucătoare din lume", au mai scris cei de la Tennis World USA.

Reacția jurnaliștilor americani vine după ultima declarație a Simonei Halep:

Înainte de Roland Garros, am luat o decizie împreună cu stafful meu tehnic, pentru a-mi îmbunătăți jocul. Am încercat la antrenamente să dau mai tare în minge, să am lovituri mai puternice. Acum îmi dau seama că nu e stilul meu, că nu mă caracterizează și, de aceea, cred că voi reveni la jocul cu care mă simțeam confortabil, adică cel de dinainte

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (24)
minu_nat
minu_nat  •  29 Mai 2015, 10:38

Nu mai vorbiţi prostii cu schimbarea lui Ioniţă! Simona a avut primele 3 luni ale anului un joc solid pe hard şi un progres fantastic cîştigînd 3 turnee şi avînd semifinala la Miami! Şi asta cu Ioniţă antrenor,Cahill nu apăruse în staff! Problemele au apărut cînd Simona i-a dat credit acestuia din urmă neglijîndu-şi propriul antrenor mergînd pe mîna consilierului! L-aş păstra pe Ioniţă pînă la sfîrşitul anului şi după aceea aş trage linie...Nadal sau Djokovic au nume mari de antrenori??...

luc11
luc11  •  28 Mai 2015, 23:09

eu cred ca s-a gandit ca numai schimbandu-si jocul ar putea sa le bata pe Sharapova si Serena si in final sa castige RG sau alte turnee de GM..a riscat din ambitie si a pierdut rasunator....

almaviva
almaviva  •  28 Mai 2015, 21:41

"Eu joc cum vreau eu!" Mai tine minte cineva cum se ratoia Halep la Fissette anul trecut? Cata vreme ea ramane atat de incatapatanata si refuza sa asculte sfaturile profesionistilor - si nu ale familionului - nu cred ca ea va castiga un Grand Slam vreodata. Simonei ii trebuie un antrenor adevarat, nu unul ca Ionita, si nu neaparat unul vorbitor de romana. Cu scuzele de rigoare, ce mari specialisti, cu rezultate confirmate, avem noi? In plus, angajarea unui psiholog n-ar strica. Asta ar putea fi roman.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează
Close