SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

SIMONA HALEP. VIDEO Intervenție decisivă a lui Darren Cahill: speech-ul ținut Simonei Halep în meciul cu Caroline Dolehide

FOTO: Guliver/ Getty Images
FOTO: Guliver/ Getty Images

Articol de GSP - Publicat luni, 12 martie 2018 09:08

Simona Halep nu a avut un meci facil contra americancei de 19 ani Caroline Dolehide, în turul III de la Indian Wells. Românca a pierdut categoric primul set, 1-6, și a a avut nevoie de tie-break pentru a duce meciul în decisiv, pe care l-a câștigat la 2. 

În setul secund, când conducea cu 3-2, Simona a cerut intervenția antrenorului său, Darren Cahill, care a avut un discurs solid de aproape un minut și jumătate. Halep nu a interacționat verbal cu australianul, dar a părut foarte conectată la discursul acestuia. 

"Încearcă să fii mai agresivă cu backhand-ul, loveşte în lung de linie pentru că în acest moment loveşti prea în spate, iar toate loviturile tale de backhand ajung în mijlocul terenului.

Ea ştie astfel că va juca cu forehand după ce ţi-a dat pe backhand, aşa că de pe rever, ori lovești cross-scurt, pentru a-i ţinti reverul, ori încearcă să fii agresivă, lovind în lung de linie. Nu te-am văzut lovind aşa decât o singură dată, în urmă cu vreo două game-uri, a fost superb.

Ori lovești spre rever, ori mergi direct pentru lovitura decisivă, în lung de linie. Este acelaşi lucru, trebuie să o scoţi din zona de centru a terenului, pentru că atunci când rămâi prea în spate, ştie că nu vei lovi cu reverul, aşa că vei fi mai agresivă cu backhand-ul tău.

Mi-ar plăcea câteva forehand-uri cu mai mult spin, spre reverul ei. În ultimele game-uri ai început să simţi dreapta, încearcă să lovești în lung de linie, cu mai mult spin, scoate-o din zona de confort şi apoi poţi să o alergi pe forehand. Nu trebuie să te iei la trântă cu ea", a fost discursul lui Cahill.

Vezi și: 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează