SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Sorana și-a făcut autocritica după meciul cu Muguruza: "Asta a făcut diferența"

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat duminica, 22 ianuarie 2017 18:32

Sorana Cîrstea (locul 78 WTA) a fost eliminată de Garbine Muguruza (2-6/3-6) în optimile de finală ale turneului de la Australian Open și susține că diferența a fost făcută de greșelile numeroase pe care le-a făcut în disputa de azi.

"Cred că am greșit foarte mult și asta a făcut diferența astăzi. Ea a servit destul de bine, a fost constantă. Am avut câteva oportunități pe care nu le-am fructificat și atunci am pierdut începutul de set doi: am avut 1-0, minge de break, apoi 40-0 pe serviciul meu.

Acolo a fost o oportunitare, dacă făceam 3-0 era complet altceva. Însă au fost câteva momente care mi-au scăpat și îmi asum, pentru că nu am gestionat bine situația", a spus românca de 26 de ani pentru treizecizero.ro.

Cîrstea a reușit cea mai bună performanță din carieră la Australian Open și va urca în top 60 după această competiție și susține că nu s-a pregătit într-un anumit mod pentru acest turneu.

"Clar e un turneu pozitiv. Pentru mine nu contează că e meci de 250 sau de ITF 25k sau Grand Slam. Pregătirea pentru fiecare meci e aceeași. Nu am făcut nimic diferit doar pentru că a fost Grand Slam, pur și simplu încerc să nu am foarte multe așteptări", a adăugat Sorana Cîrstea.

"La tenis e ca atunci când te duci la un examen. Știi cât ai învățat și te aștepți la o anumită notă: dacă am învățat de 9, 10, n-am cum să iau 4, sau invers. Așa e și în tenis: dacă știi că ți-ai făcut treaba, la un moment dat trebuie să iasă lucrurile. Cum am mai spus, nimic nu e coincidență, e doar muncă"
Sorana Cîrstea

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
itrobert
itrobert  •  23 Ianuarie 2017, 01:13
Postat de catalynn pe 22 Ianuarie 2017, 20:28

Se vede ca singurele sporturi practicate de tine au fost sticlismul si halberele ... Altfel ai fi stiut ca accidentări precum cea a Soranei se datoreaza antrenamentului precar. Simonica, absolut tot respectul, si-a depășit mult condiția, a suplinit printr-un efort imens faptul ca nu e inzestrata cu un fizic corespunzător pt tenisul de azi, iar efortul cu pricina nu are cum sa nu lase urme adânci ... Cand va ajunge si Sorana sa joace o finala de GS mai discutam daca o putem compara cu Simonica, deocamdata cu un singur QF la RG acum vreo 8 ani e complet derizorie ... Atunci a fost bătaia peștelui, de acolo trebuia sa construiască, insa Soranei nu i-a plăcut munca, dar la petreceri era nelipsita. Acum a ajuns la concluzia care trebuia, insa e probabil putin cam tarziu. Io ii doresc mult succes si sa ajungă sa depășească performanțele Simonei!

Bai Cataline, tu te-ai cramponat pe aromanca aia intr-un mod care deja cred ca-ti da crampe si nu pot sa inteleg motivu'. Tu te uiti la meciurile ei legat la ochi? Tu vezi ca fac alea din ea ce vor, ca a ajuns un fel de pitic intors cu cheia care alearha haotic dupa mingile plasate de adversare, incercand sa returneze "ucigator" dar din pozitii imposibile? Tu nu vezi ca a ajuns sa le puna pe adversare in pozitia de a conduce jocul si nu face nimic altceva decat sa se apere? Daca nu controlezi jocul, te pui singur in pozitia de iepure. Poti sa spui ce vrei, eu sunt detasat sentimental, singurul lucru pe care il fac este sa observ, pana cand am sa ma optesc din urmarit meciurile ei ca m-am saturat de indolenta. Poate o iubesti, poate ai afise cu ea pe pereti, treaba ta ce faci in intimitatea casei tale, dar opreste-te din entuziasmul asta nejustificat si priveste adevarul in ochi; sau nu... Treaba ta da comentariile tale deja cred ca plictisesc pe toata lumea. Marele cunoscator, nesticlist, ne - nu mai stiu eu ce... PENIBIL!!! Halepa tyrebuie sa-si recastige publicul si aste a o REALITATE; azi nu ne merita! Punkt! Altfel, sa ai o viata deosebita!

itrobert
itrobert  •  23 Ianuarie 2017, 01:03

Am citit eu bine, chiar a zis "Imi asum ca n-am gestionat bine" in loc sa zica c-a durut-o parul? Sorana, draga mea, ai facut mai mult decat se astepta oricine sa faci si te felicit din suflet! Alte specimene insa, au facut mult mai putin, nu decat se astepta lumea, ci de cat au declarat la inceput de sezon, pentru ca apoi sa se scuze penibil... Sorana tu nu ai pacalit tenisul, bravo si succes in continuare!

valyomanyd
valyomanyd  •  22 Ianuarie 2017, 20:49
Postat de corsair83 pe 22 Ianuarie 2017, 19:28

Foarte bine ca vede lucrurile asa cum sunt si descrie exact ce s-a intamplat astazi pe teren; ideal ar fi sa invete din aceste greseli si sa progreseze. Pentru Halep era mult mai simplu daca juca astazi, baga faza cu accidentare la coasta, genunchi, cot, unghie. Gaseste fata asta mereu o scuza niciodata nu recunoaste ca nu joaca nimic in unele meciuri

Diferenta dintre Simona si Sorana ( de alfel un talent imens, nevalorificat )prima are PAISPREZECE titluri WTA iar secunda UNUL...

Vezi toate comentariile (8)
Comentează