SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA MADRID

Start ferm » Halep a învins-o rapid în primul tur pe Kristyna Pliskova

Simona Halep s-a reîntâlnit ieri cu atmosfera oficială din Caja Magica, la fix un an de la triumf // FOTO Hepta
Simona Halep s-a reîntâlnit ieri cu atmosfera oficială din Caja Magica, la fix un an de la triumf // FOTO Hepta

Articol de - Publicat luni, 08 mai 2017 00:00

Simona Halep a învins-o ieri în primul tur al turneului de la Madrid pe Kristyna Pliskova cu 6-1, 6-2 în 57 de minute.

Pe 7 mai 2016 Simona Halep câștiga finala turneului de la Madrid, învingând-o în finală pe Dominika Cibulkova în două seturi.

Câștiga un trofeu pe care și-l dorise. La fix un an de când trăise bucuria de diamant, românca s-a întors pe zgura din capitala Spaniei, de data aceasta pentru un nou drum. A întâlnit-o pe Kristyna Pliskova, finalistă săptămâna trecută la Praga și ocupantă a locului 58 în ierarhia mondială.

Încrezătoare, cu un alt tonus față de începutul sezonului, trecerea la zgură a făcut minuni pentru jocul Simonei Halep. Mai întâi a fost întâlnirea de Fed Cup cu Marea Britanie, unde a reușit pentru prima oară două victorii în această competiție și primul succes în fața unei jucătoare de Top 10 în 2017, apoi a venit turneul de la Stuttgart și cea dintâi semifinală a sezonului.

Ieri, Simona a mai pus o victorie la acest bilanț. Și-a continuat tenisul inspirat și a dictat tot timpul celor 57 de minute ale meciului. 19 lovituri câștigătoare, 10 greșeli neforțate, a salvat toate cele patru șanse de break ale adversarei și s-a impus în 57 de minute cu 6-1, 6-2. Un sumar perfect pentru româncă.

"O iau pas cu pas, am fost un pic neliniștită înainte de primul meci. Știam că ea este o jucătoare periculoasă cu serviciul, mai ales fiindcă e stângace. A fost rapid pentru că am început agresiv, am avut în minte că trebuie să-mi fac jocul, să nu-i dau timp de reacție. A avut un rezultat bun la Praga, a venit aici sâmbătă, poate nu a avut timp să se acomodeze cu terenul, dar cred că am făcut o treabă bună și am încheiat meciul în forță", a spus Simona.

În turul al doilea, marți Halep o va întâlni pe Roberta Vinci. Cele două nu s-au mai confruntat din 2014, când și-au disputat trofeul de la București, iar românca a fost cea care a triumfat.

Dintre cele șase ciocniri de până acum, Halep a câștigat patru, trei dintre ele fiind obținute pe zgură. "O cunosc foarte bine, slice-ul ei nu e ușor de gestionat, dar o să obișnuiesc cu el în câteva game-uri. Este o adversară puternică, dar eu am încredere că pot să joc un tenis bun în fața ei și să câștig".

"Am blocat toate lucrurile din afară, nu m-am gândit că am câștigat anul trecut. E un an diferit, un turneu diferit, totul e altfel, așa că nu am în minte ce s-a întâmplat în 2016"  
Simona Halep

"Lucrez din greu la atitudinea mea, la joc și nu mă gândesc la rezultate mari, dar încă am dorința de a câștiga cât mai multe meciuri și să ajung la trofee"
Simona Halep

"Cred că altitudinea, zgura, atmosfera de aici și faptul că mă simt ca acasă mă fac să-mi găsesc cel mai bun joc al meu"
Simona Halep

2finale a jucat Simona Halep la Madrid, în 2014, când a pierdut în fața Mariei Șarapova și în 2016, când a învins-o pe Dominika Cibulkova

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
anne1970_ar
anne1970_ar  •  08 Mai 2017, 10:17

Titlu conceput de un fotbalist. Dupa cum a jucat, daca cehoaica era apta dpdv fizic, evolutia era mai complicata. Mie mi se pare ca Simona joaca din ce in ce mai slab.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează