SPORTURI  »  TENIS  »  

SUA a cucerit Fed Cup pentru a 18-a oară în istorie » Câți ani trecuseră de la ultima finală câștigată + declarația căpitanului americancelor

foto: reuters
foto: reuters

Articol de Cristian TomaJURNALISPORT - Publicat luni, 13 noiembrie 2017 13:43

Echipa feminină de tenis a Statelor Unite a câștigat pentru a 18-a oară în istorie Fed Cup.

În finala dramatică de la Minsk, fetele lui Kathy Rinaldi au trecut cu 3-2 de cele ale lui Eduard Dubrou. În meciul decisiv Coco Vandeweghe și Shelby Rogers le-au învins pe Aryna Sabalenka și Aliaksandra Sasnovich în două seturi, 6-3 7-6 (7-3).

"Sunt foarte încântată pentru toate cele patru jucătoare. Coco (Vandeweghe) a venit și a jucat incredibil. Shelby (Rogers) a jucat și ea la înălțime, iar Sloane (Stephens)-inima mea s-a frânt pentru ea, dar s-a luptat întregul weekend, s-a luptat până la capăt, sunt atât de mândră de toate cele patru", a spus Rinaldi după meci.

Tot duminică, Vandeweghe a adus SUA în avantaj după ce a învins-o pe Sabalenka în două seturi 7-6 (7/5), 6-1, în timp ce Sasnowich a câștigat în fața americancei Sloane Stephens în trei seturi 4-6, 6-1, 8-6 aducând Belarusul în decisiv.

Cu această victorie, SUA ajunge, astfel, la 18 trofee Fed Cup, fiind în continuare pe primul loc în clasamentul all-time, cu 8 mai multe față de ocupanta locului secund, Cehia, care a câștigat ultima oară această competiție anul trecut.

17 ani   au trecut de la ultima finală câștigată de SUA, în 2000 când Lindsay Davenport, Jennifer Capriati, Monica Seles, Lisa Raymond câștigau toate cele 5 partide în fața Spaniei

7 titluri consecutivea câștigat SUA (1976–1982), deținând recordul și la acest capitol

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
ray51
ray51  •  14 Noiembrie 2017, 09:38

Mare, enorma uimire aceasta finala. Belarus sa joace finala? Cu numai 2 jucatoare in Top 100? Incredibil. Bravo fetelor pentru devotamentul/atasamentul fata de tarisoara voastra.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează