SPORTURI  »  TENIS  »  MĂSURĂ

SUSPENDARE! Federația Internațională de Tenis a luat prima măsură în cazul Șarapovei + Comunicatul WADA

Articol de GSP - Publicat marti, 08 martie 2016 00:31

Maria Şarapova, 28 de ani, care a anunţat că a fost depistată pozitiv (Detalii AICI), va fi suspendată provizoriu începând cu 12 martie, până la rezolvarea cazului său, informează Federaţia Internaţională de Tenis (ITF).

Iată comunicatul:

"În urma declaraţiei Mariei Şarapova, Programul antidoping în tenis (TAPD) poate confirma următoarele:

  • La 26 ianuarie 2016, Maria Şarapova a fost testată antidoping după un meci la Australian Open;
  • Proba a fost analizată de laboratorul acreditat WADA, fiind pozitivă cu melodonium, substanţă interzisă de codul WADA şi de TAPD;
  • În conformitate cu articolul 8.1.1 din TAPD, Şarapova a fost acuzată de încălcarea regulamentului antidoping la 2 martie;
  • Maria Şarapova a acceptat faptul că a fost depistată cu meldoniu;
  • Având în vedere că aceasta nu este o substanţă acceptată de WADA (deci nici de TADP), Maria Şarapova va fi suspendată provizoriu începând cu 12 martie, până la rezolvarea acestui caz", a anunţat federaţia internaţională, scrie news.ro.

Agenția Internațională Antidoping a emis și ea un comunicat:

"WADA este conştientă de cazul în curs. Conform procedurilor noastre şi pentru a proteja integritatea cazului, WADA se va abţine de la a face comentarii până la o decizie a ITF. Apoi, WADA va analiza motivele deciziei şi ulterior va hotărî dacă va folosi sau nu dreptul său independent de a face apel la TAS.

Putem confrma că meldoniumul a fost adăugat pe lista substanţelor interzise din 2016 valabilă de la 1 ianuarie, după ce a fost în programul de monitorizare pe durata anului 2015.

Meldonium a fost adăugat listei din cauza dovezilor că a fost folosit de sportivi cu scopul de a-şi îmbunătăţi peformanţele".

 

Jucătoarea rusă de tenis Maria Şarapova, fost număr 1 mondial, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că a fost depistată pozitiv, după un test la Australian Open.

În vârstă de 28 de ani, Şarapova a anunţat că a fost depistată pozitiv cu substanţa meldonium, conţinută de un medicament pe care îl folosea de mai mulţi ani, la recomandarea medicilor săi.

Şarapova a aflat că acest medicament a fost introdus pe lista substanţelor interzise de către Agenţia Mondială Antidoping abia din acest an, după ce a primit o scrisoare de la Federaţia Internaţională de Tenis, prin care a fost anunţată că nu a trecut testul antidoping de la Australian Open.

Tot luni, patinatoarea rusă Ekaterina Bobrova a anunţat că a fost găsită pozitiv tot cu meldonium la Campionatele Europene de la Bratislava, astfel că nu va putea participa alături de partenerul ei Dimitri Soloviov la CM de patinaj artistic de la Boston.

Maria Şarapova preciza la 3 martie că nu va participa la turneul de la Indian Wells (9-20 martie) din cauza problemelor de la braţul stâng. Şarapova, 28 de ani, nu a mai jucat niciun meci, după ce a pierdut întâlnirea cu Serena Williams, din sferturile de finală de la Australian Open. Primul Grand Slam al anului a fost singura competiţie la care a participat rusoaica în 2016.

Citește și:

ȘOCUL ANULUI în tenis » Maria Șarapova a fost găsită DOPATĂ! Ce substanță i-a pus capac rusoaicei

Vinovată, dar arogantă » Cum i-a enervat Șarapova pe jurnaliști și pe fani: "Asta o interesa pe ea, covorul?"

Eroare incredibilă a Șarapovei » Un email necitit e motivul pentru care n-a știut că substanța pe care a luat-o e interzisă!

Prima reacție după anunțul Mariei Șarapova vine de la un apropiat: "Sunt foarte surprins!"

Curg reacțiile din lumea tenisului » Navratilova: "Sper ca Maria să fie iertată!"

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (51)
986379311381755
Lengyel Adrian  •  08 Martie 2016, 14:49
Postat de dinamo100 pe 08 Martie 2016, 10:20

Masha are in privirea ei o anumita raceala, o aroganta antipatica. Ea e genul care face totul pentru a fi in varf si nu concepe sa nu fie acolo. Nu cred ca doping-ul a fost o eroare, o scapare datorata faptului ca nu si-a citit emailul. Ea e o tipa foarte calculata, cu o ambitie nemasurata si cu constiinta a valorii de sine dusa la rang de trufie. In rest, ce sa zic, e frumoasa. :)

Nici macar nu-i frumoasa, daca mergi 100 de metri pe strada in Romania gasesti cel putin 30-40 mai frumoase ca ea !!!

cipinho79
cipinho79  •  08 Martie 2016, 12:57

daca lua medicamentul de cativa ani la recomandarea medicilor, e clar ca acestia stiau ca imbunatateste performantele. cu siguranta stia de acest fapt si a ignorat emailurile gandindu-se ca n-o vor verifica chiar pe ea. isi merita pedeapsa, plateste pentru aroganta ei...

dinamo100
dinamo100  •  08 Martie 2016, 10:20

Masha are in privirea ei o anumita raceala, o aroganta antipatica. Ea e genul care face totul pentru a fi in varf si nu concepe sa nu fie acolo. Nu cred ca doping-ul a fost o eroare, o scapare datorata faptului ca nu si-a citit emailul. Ea e o tipa foarte calculata, cu o ambitie nemasurata si cu constiinta a valorii de sine dusa la rang de trufie. In rest, ce sa zic, e frumoasa. :)

Vezi toate comentariile (51)
Comentează