SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA DUBAI

Svitolina învinge la Dubai » Ucraineanca ajunge în premieră în TOP 10 WTA!

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de Cristian TomaJURNALISPORT - Publicat sambata, 25 februarie 2017 23:04

Jucătoarea ucrainiană Elina Svitolina a câștigat Turneul Premier de la Dubai, după ce a trecut cu 6-4, 6-2 de jucătoarea daneză Caroline Wozniacki (15 WTA).

Partida de tenis a durat o oră și 28 de minute. Este a doua întâlnire dintre cele doua tenismene după ce acestea s-au mai întâlnit la Miami, în 2016, când meciul s-a terminat tot cu victoria ucrainiencei 5-7,6-4,7-6 (1).

"Sunt foarte fericită că am câștigat acest trofeu. Este întotdeauna greu să joc împotriva lui Caroline. Este o luptătoare și nu dă înapoi. A fost un meci mare și sunt foarte fericită am putut câștiga.", a declarat după meci câștigătoarea turneului.

Elina Svitolina, care a fost cap de serie 7 în acest turneu, se află la al doilea triumf în acest an după victoria în fața chinezoaicei Peng Shuai cu 6–3, 6–2 la Turneul Open din Taiwan. Svitolina a trecut în semifinale de sportiva germană Angelique Kerber (nr 2 WTA) scor 6-3, 7-6 (3), în timp ce Caroline Wozniacki, cap de serie 10, a trecut în semifinale de letonă Anastasija Sevastova (nr 35 WTA), scor 6-3, 6-4.
În urma performanțelor în cadrul acestui turneu, Elina Svitolina va primi 487245 $ și 900 de puncte în ierarhia WTA, în timp ce Caroline Wozniaki va 43621$ și 585 de puncte WTA.

Svitolina se află la al șaselea turneu câștigat în cariera sa. În vârstă de 22 ani, tenismena ucrainiană va urca pe locul 10, intrând în premieră în TOP 10 WTA.

Surse: wradio.com.cobbc.comdubaidutyfreetennischampionships.com 

Fii parte din redacția noastră! S-a lansat Jurnalisport – proiect inovativ GSP, susținut de Google. Aici ai toate detaliile!

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședință CHEIE la Rapid: Dan Șucu a luat deja decizia în cazul lui Cristiano Bergodi!


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează