SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Turneul surprizelor! » Şarapova a apelat din nou la trucuri, dar tot a fost eliminată de la US Open!

foto: reuters
foto: reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 01 septembrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 01 septembrie 2014 10:20

După Simona Halep şi Petra Kvitova, şi ele eliminate prematur de la US Open, a venit rîndul Mariei Şarapova. Rusoaica a fost învinsă aseară de Caroline Wozniacki după un nou meci de 3 seturi.

Campioana de la Roland Garros a pierdut primul set ca în multe alte rînduri, scor 4-6, dar a revenit mult mai puternică în manşa a doua cu un 6-2 categoric şi totul părea că merge în favoarea ei.

Surprinzător însă pentru sfîrşitul lunii august, a fost foarte cald în prima parte a zilei la New York, iar cele două au cerut o pauză de 10 minute înainte de setul decisiv.

La fel ca la multe alte meciuri, inclusiv în finala de la Roland Garros cu Simona Halep, Şarapova a apelat din nou la trucuri şi s-a lăsat mai mult aşteptată. Chiar şi Wozniacki a vorbit după meci despre acest aspect: "Da, Maria a luat o pauză cam mare între seturi, dar nu mai contează acum. Am cîştigat şi sînt fericită".

[Şi Ana Ivanovici a acuzat-o voalat pe rusoaică la începutul săptămînii. Aici ai toate detaliile scandalului]

Mai fit ca niciodată, daneza Wozniacki a fost şi extrem de puternică mental şi a dominat-o pe rusoaică în decisiv. I-a lăsat doar 2 gameuri Şarapovei şi a acces într-un nou sfert de finală la US Open. Acolo o va întîlni pe Sara Errani, italianca învingînd-o pe Mirjana Lucic-Baroni, chiar cea care a surprins împotriva Simonei Halep.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (42)
axy1
axy1  •  02 Septembrie 2014, 09:30
Postat de merace pe 01 Septembrie 2014, 18:43

ierarhia tenisului e in continua miscare. Exact cu un an in urma, in Top 10 erau si Azarenka (2), Errani (5), Bartoli (7), Wozniacki (8). Azi ele nu mai sunt in Top 10, dar se lupta sa reintre (mai putin Bartoli care s-a retras din tenis). In schimb apar Halep (2), Bouchard (8), Ivanovic (9) si Jankovic (10). Faptul ca Simona Halep rezista pe locul 2 de aproape o jumatate de an inseamna mult. Poate va mai cobori, poate va urca pe locul 1, cine stie?! Important este ca are deja cea mai buna performanta romaneasca in WTA si poate sa o imbunatateasca.

Simona este pe a 2-a pozitie în Ranking WTA dupa Serena W. si tot pe a 2-a pozitie în Road to Singapore dupa Maria S. Locuri mai mult decât onorabile pe care se mentine de aproape 6 luni, consecinta rezultatelor bune obtinute la turneele la care a participat. Ierarhia tenisului este în permanenta miscare, dar locurile ocupate de Simona sunt pe deplin meritate. Depinde doar de modul în care se va pregati pentru turneele urmatoare si daca îsi va ameliora serviciul si va juca smart-agresiv asa cum a facut-o la Doha, Madrid sau Paris daca se va mentine pe pozitii fruntase la sfarsitul acestui sezon competitional. Succes Simona !

peter76610
peter76610  •  02 Septembrie 2014, 00:20
Postat de 1349magus pe 02 Septembrie 2014, 00:06

Gata si cu gogoasa cu sirop de artar. A pus-o Makarena cu botu' pe labe.

Da, victorie meritata a Makarovei. Unde sunt astia care ziceau ca mademoiselle Eugenia e spaima WTA-ului ? Ïn afara de Serena, la fete cam oricine poate bate pe oricine

1349magus
1349magus  •  02 Septembrie 2014, 00:06

Gata si cu gogoasa cu sirop de artar. A pus-o Makarena cu botu' pe labe.

Vezi toate comentariile (42)
Comentează