SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Un pedofil recunoscut, "un prădător sexual din iad" și un antrenor care și-a bătut fiica » Cine sunt oamenii lângă care stă Ilie Năstase pe lista interzișilor publicată de WTA

Foto: Ștefan Constantin/Gazeta Sporturilor
Foto: Ștefan Constantin/Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat miercuri, 12 iulie 2017 09:06

Ilie Năstase a fost interzis de WTA pentru remarcile considerate sexiste și rasiste din timpul meciului România-Marea Britanie, în Cupa Fed. Dar cine sunt cei alături de care stă pe această listă a rușinii?

GSP a intrat în posesia listei WTA, care conține numele restricționate și interzise de la turneele forului, printre care se numără și cel al lui Ilie Năsatse. Lista conține două categorii: pe de o parte, sunt cei interziși de la orice competiție organizată de WTA, iar din categoria în care a fost inclus fostul tenisman român fac parte cei care pot participa la evenimente dacă își achiziționează bilete, însă nu pot beneficia de acreditări pentru zonele oficiale. Deci, cine sunt aceste persoane?

Iată ce au făcut "colegii" de suspendare:

Mark Fitzpatrick - a violat doi ani o minoră. Fost antrenor de tenis, a fost condamnat la închisoare după ce a pledat vinovat pentru că a violat timp de doi ani o minoră. Judecătorul l-a condamnat pe Fitzpatrick la șase ani de închisoare în 2012, în urma plângerii făcute de tânăra jucătoare.

Joseph Giuliano - "prădătorul sexual". Este un fost antrenor de tenis pentru care WTA a recurs în premieră la interdicția pe viață, după ce tehnicianul a fost acuzat de hărțuire sexuală. Deși oficialii WTA nu a oferit detalii despre infracțiunile comise de american, trei dintre tinerele jucătoare care au lucrat cu el au depus plângeri, iar Tara Sydney, una dintre victime a afirmat că "este un prădător sexual" și un "antrenor din iad".

Jespar Andreassen - amenințări obsesive pentru Simona. Unul dintre oamenii interziși de WTA este un nume cunoscut Simonei Halep, după ce danezul a amenințat-o cu moartea pe sportiva română. Andreassen a pozat în fanul Simonei pentru o perioadă și a încercat să-i demonstreze acesteia devotamentul său, dar a schimbat tonul în momentul în care au apărut zvonuri legate de o eventuală căsătoriei a Simonei. Prin intermediul rețelelor de socializare, acesta i-a transmis lui Halep amenințări cu moartea.  

Arsalan Rezai - și-a bătut propria fiică. Arsalan a fost acuzat că și-a abuzat propria fiică, jucătoarea de tenis Aravane Rezai, chiar în timpul ediției din 2011 de la Australian Open. Acesta a primit interdicție din partea WTA, deși Aravane a apelat din nou la el pentru a o antrena, la doi ani după scandal.

Lista oamenilor interziși de WTA:

  • Jespar Andreassen
  • Mattehw DeNorma
  • Joseph Giuliano
  • Patenema Ovedraogo
  • Gunther Parche
  • Arsalan Rezai

Damir Dokici, tatăl fostei jucătoare australiene Jelena Dokici, a petrecut aproximativ un an în închisoare după ce a amenințat că va arunca în aer ambasada australiană de la Belgrad, iar polițiștii au descoperit că deținea o colecție ilegală de arme.

De-a lungul perioadei în care Jelena Dokici a activat în circuitul WTA, jucătoarea a fost victima unor umilințe publice din cauza tatălui său.

Printre altele, Damir a fost dat afară de la Wimbledon pentru consum excesiv de alcool, pentru că s-a plâns vocal de prețul mâncării de la US Open și pentru că i-a acuzat pe organizatorii Australian Open că au aranjat meciuri.

Noel Callaghan - în anii '97-'98, antrenorul australian de tenis a fost acuzat că a hărțuit-o și a încercat să o abuzeze sexual pe o fostă elevă, de 16 ani, în cantonamnete sau la turnee;

Regis de Camaret - fost antrenor de tenis, francez, condamnat în 2012 la 8 ani de închisoare pentru violarea a două foste eleve;

Pierre Ludvic Ducos - fost jucător de tenis, canadian, top 250, stabilit în Florida, ca antrenor, 6 ani de închsoare pentru raporturi sexuale cu minore

Dr. Luis Garcia del Moral - fost medic, acuzat c ar fi condus programul prin care ciclistul Lance Armstrong se dopa. A lucrat o perioadă și cu jucători de tenis, printre care Sara Erani sau Safina

lista oamenilor restricționați de WTA (pot intra, dar doar cu bilet, fără poziție oficială)

  • Ilie Năstase
  • Noel Callaghan
  • Regis de Camaret
  • Mark Fitzpatrick
  • Pierre-Ludovic Ducios
  • Dr. Luis Garcia del Moral
  • Andrew Geddes
  • Barry Heffernan
  • Hartmut Hess
  • Gavin Hopper
  • Claire Lyte
  • John Morrison
  • Jeremy Princell
  • Brent Victor Thomas

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (27)
tihi
tihi  •  12 Iulie 2017, 16:06

Foarte frumos !! Lista rusinii !!! Ilie Nastase nu putea sa lipseasca de pe aceasta lista...a fost si este un personaj contradictoriu !

zizu
zizu  •  12 Iulie 2017, 14:58

UN MOSNEAG LIBIDINOS....CARE ROADE UN OS PE LANGA BECALI SI ARE RENTA VIAGERA SI PENSIE DE GENERAL PE BANII ROMANILOR

adyqip
adyqip  •  12 Iulie 2017, 14:25
Postat de catalynn pe 12 Iulie 2017, 13:25

Sa il decazi din drepturile oficiale pt o perioada si eventual sa ii aplici si o amenda usturătoare pt bădărănia de la Mamaia sunt măsuri perfect normale intr-o lume civilizata, insa sa ii interzici sa intre la meci chiar si ca simplu spectator cum au facut cei de la Wimbledon e deja prea mult ... fiind un eveniment public unde participa 15k de oameni, si nu vreun concert de muzica de camera destinat unei audiențe super exclusiviste treaba cu "ne rezervam dreptul de a ne selecta clienții" nu tine ....

pai vezi, asta e una din probleme noastre ale romanilor : englezii isi permit sa selecteze"clientii", sa zbiere ca animalele in timpul meciurilor, etc ... noi ? ce facem? facem cu ou si cu otet pe simone, ilie, etc ... si e valabil nu doar la tenis, ci in orice sport, nu stim sa ne sustinem valorile, bune/rele

Vezi toate comentariile (27)
Comentează