SPORTURI  »  TENIS  »  TENIS

UN SINGUR PAS! Simona Halep este noul număr 2 WTA! Felicit-o aici pe jucătoarea noastră

Simona Halep, foto: reuters +1   FOTO
Simona Halep, foto: reuters

Articol de GSP - Publicat joi, 31 iulie 2014 00:00 / Actualizat joi, 31 iulie 2014 18:56

Lucrurile bune se ţin lanţ de Simona Halep, care a ocupat locul 3 WTA după finala jucată la Roland Garros, iar acum o va devansa pe chinezoaica Na Li şi va ocupa poziţia secundă în clasamentul mondial.
Românca are în acest moment 6785 de puncte WTA, iar ocupanta locului 2 WTA are 6960 de puncte. Cele 175 de puncte pe care Na Li le are peste Halep vor deveni fără valoare, asta după ce asiatica a anunţat pe o reţea de socializare că va absenta de la Montreal, Cincinnati şi US Open. După această decizie, Na Li va pierde cele 1690 de puncte strînse în competiţiile în care nu va juca, iar Simona Halep va deveni prima jucătoare de tenis din România care ocupă locul 2 în ierarhia WTA.

"Vreau să îmi anunţ fanii că, din păcate, am decis să mă retrag de la următoarele evenimente WTA: Montreal, Cincinnati şi US Open. Din luna martie am avut probleme la genunchi, iar acest lucru m-a împiedicat să joc la cel mai înalt nivel. Echipea mea medicală mi-a spus că am nevoie de o pauză pentru a mă odihni şi pentru ca genunchiul meu să se vindece complet. Aştept cu nerăbdare să revin în această toamnă la turneele de la Wuhan şi Beijing!", a scris Na Li pe o reţea de socializare.

Simona Halep, 22 de ani, a înregistrat de-a lungul  carierei 228 de rezultate pozitive şi 121 de înfrîngeri.

Performanţele obţinute de Simona Halep în anul 2014:

La Australian Open, unde a fost locul 11 WTA, Simona n-a depăşit sferturile de finală, fiind învinsă de slovaca Dominika Cibulkova, locul 24 mondial. Atunci a fost pentru prima dată cînd românca a ajuns în "sferturile" unui turneu de Grand Slam

În luna februarie a cîştigat Qatar Open, după ce a învis-o pe Angelique Kerber din Germania, acesta fiind cel de-al şaptelea turneu cucerit de Simona în carieră.

La Indian Wells a ajuns în semifinalele turneului, pierzînd în faţa polonezei Agnieska Radwanska, a doua favorită a turneului.

Halep a reuşit să urce pe poziţia a patra în clasamentul mondial la Mutua Madrid Open, unde a disputat finala împotriva Şarapovei, dar n-a reuşit să cîştige

5 iunie a fost momentul cînd cariera lui Halep a explodat, ea ajungînd în prima ei finală de Grand Slam, iar după aceasta a ocupat locul 3 WTA. Din păcate, românca a pierdut acel meci în faţa Şarapovei, însă pînă în ultimul act al competiţiei a trecut de adversare precum Svetlana Kuzneţova şi Andrea Petkovici.

Simona a bifat şi o semifinală la Wimbledon, aici fiind învinsă de canadianca Eugenie Bouchard, după ce în primul set Halep suferise o accidentare la gleznă.

Iar cea mai recentă performanţă este cîştigarea primei ediţii a BRD Bucharest Open, unde s-a impus lejer în faţa jucătoarei de origine italiană Roberta Vinci.

Clasamentul WTA:
1. Serena Williams (SUA) 9.231 puncte
2. Na Li (China) 6.960
3. Simona Halep 6.785
4. Petra Kvitova (Cehia) 6.070
5. Agnieszka Radwanska (Polonia) 5.130
6. Maria Şarapova (Rusia) 4.881
7. Eugenie Bouchard (Canada) 4.460
8. Angelique Kerber (Germania) 4.365
9. Jelena Jankovic (Serbia) 3.900
10. Victoria Azarenka (Belarus) 3.812

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (131)
domnelu
domnelu  •  01 August 2014, 20:55

Nu e conjunctura de vina, ci e meritul ei. Ce daca Serena si Li-Na sunt pe duca? E normal la varsta lor. Dar de ce celalalte jucatoare, ca sunt cu zecile, nu au acumulat mai multe puncte? Tot Simona e de vina, pt ca a profitat de conjunctura intalnirii cu ele si le-a cam tras-o!

magura
magura  •  01 August 2014, 17:03
Postat de unico_biancorossi pe 01 August 2014, 01:01

as felicita-o, dar cand va castiga ceva numai prin propriile forte. deocamdata a profitat de scaderea de forma sid e rezultatele slabe din ultimul an ale sportivelor din primele locuri. dar, nu va merge asa la infinit. daca nu va castiga de urgenta niste turnee de GS va disparea si ea la randul ei, din top 10 in maxim 2 ani. pe aceleasi criterii care au favorizat-o momentan.

Ai perfecta dreptate, dar hai totusi sa o felicitam!! FELICITARI SIMONA!!

peter76610
peter76610  •  01 August 2014, 16:03
Postat de darius011 pe 01 August 2014, 15:19

Daca nu era Halep unde mai mancati voi c aca t toata ziua ? Se pot face clasamente si la un astfel de top ....ar fi cam asa 1 Fantache (lider incontestabil) 2 Steaua_blatista 3 bvd_magheru 4 napocarepublic 5 unico_biancorossi

l-ai uitat pe puscarie ala de eugen ? sau a decedat între timp ?

Vezi toate comentariile (131)
Comentează