SPORTURI  »  TENIS  »  DECLARAŢII

Unul dintre cei mai importanți oameni din sport a analizat-o pe Simona Halep : "E labilă psihic! Nu are reacții de om controlat"

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat joi, 03 noiembrie 2016 09:01

Profesorul Tudor Bompa, unul dintre cei mai importanți oameni din lume în conceperea de programe de pregătire pentru sportivi, a fost în vizită la Federația de Scrimă și a vorbit despre Simona Halep, locul 4 WTA.

"Eu cred că Simona este prea labilă psihic, dar nu pot să o judec pentru că nu o cunosc. Dar urmăresc și văd cum reacționează. Nu este o reacție de om foarte controlat. În sport nu se poate să nu fii controlat.

Uitați-vă la scrimă, ce este mai exploziv și mai reactiv decât scrima? Dacă ei ar reacționa ca Simona, ce ar ieși, s-ar împunge unii pe alții? Trebuie să fie un control continuu. Ca pregătire, habar nu am ce face ea, dar tenisul este un sport exploziv, de mare putere, de activitate.

În ce privește mental coaching-ul, am și eu părerile mele. Uneori merge, alteori nu merge. Eu am crescut în mentalitatea asta din anii '50-'60 în România. Atunci pregătirea fizică era atât de dominantă încât și aspectul mental o urmărea pas cu pas. Ca să spun mai multe lucruri ar trebui să știu ce face ea, dar nu am nicio idee ce face. Mă decepționează uneori pentru că a demonstrat capacități extraordinare, dar nu control", a spus Bompa, potrivit Agerpres.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (25)
mobilajucarii
mobilajucarii  •  04 Noiembrie 2016, 20:33

Nu are control in sensul ca da frau liber manifestarilor binecunoscute ? Pai asa functioneaza ea !

10209626836213605
Aurelia Sirbu  •  04 Noiembrie 2016, 19:17
Postat de dumitavi pe 04 Noiembrie 2016, 06:10

"sancționabile penal"? Vorbești prostii! Nu ai auzit de dreptul la opinie?

Sa inteleg ca in numele dreptului la opinie poti afirma despre cineva (pe care nici nu-l cunosti) ca e instabil psihic? Dreptul la opinie al cuiva se opreste acolo unde incepe dreptul la reputatie al celuilalt (Articolul 12 - Nimeni nu va fi supus la imixtiuni arbitrare in viata sa personala, in familia sa, in domiciliul lui sau in corespondenta sa, nici la atingeri aduse onoarei si reputatiei sale. Orice persoana are dreptul la protectia legii impotriva unor asemenea imixtiuni sau atingeri. - citat din Declaratia universala a drepturilor omului)

argus
argus  •  04 Noiembrie 2016, 17:55

(continuare: "cate si mai cate...) "...ar mai fi de invatat.." desi incep sa cred ori ca nu stie, ori ca Halep nu-l "baga-n seama"!). Aritmetic vorbind, insumate: "labilitatea psihica+lipsa educatiei, a faire play-ului+ore de antrenament mai putine decat ar fi necesare (parere emisa de Ion Tiriac)= performanta Halep, ce nu o indreptateste sa spere la castigarea unui Grand Slam. As fi tare bucuros sa ma insel, sa fie o predictie "rautacioasa" (asa cum califica Haleppe cei ce nu o lauda), numai ca, pentru a demonstra "ce poate", Halep trebuie sa inceapa cu tratarea "nevricalelor" , continuand cu o recunoastere a adevaratelor ei probleme, intrand pe teren la fiecare joc, cu respectul cuvenit oricarei adversare. Poate face asta?

Vezi toate comentariile (25)
Comentează