SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA DAVIS

UPDATE » Croația joacă finala Cupei Davis cu Argentina

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 18 septembrie 2016 20:47

Leonardo Mayer o trimite pe Argentina în finala Cupei Davis. Acesta l-a învins în meciul decisiv pe Daniel Evans, scor 4-6, 6-3, 6-2, 6-4. Sud-americanii se alătură astfel Croației în finala Cupei Davis.

UPDATE 20:45
UPDATE 18:00

Întâlnirea decisivă va avea loc între Daniel Evans ( Marea Britanie, 53 ATP) și Leonardo Mayer ( Argentina, 114 ATP). Schimbarea vine după ce Del Potro a acuzat oboseala ultimelor meciuri și nu a mai putut fi utilizat în meciul decisiv. Totodată, Evans îl înlocuiește pe Edmund în tabăra britanicilor.

Știrea inițială:

Marin Cilici, numărul 11 mondial, a reușit o victorie deosebit de importantă în fața lui Richard Gasquet (17 ATP), scor 6-3, 6-2, 7-5, trimițând-o astfel pe Croația în finala Cupei Davis. Este cea de-a doua finală a Croației în cea mai importantă competiție pe echipe din tenis, după finala câștigată în 2005.

Croația trecuse în avantaj tot prin ajutorul lui Marin Cilici, care alături de Ivan Dodig, a reușit să-i învingă pe francezii Herbert și Mahut, perechea numărul unu mondial la dublu.

Cealaltă confruntare, cea dintre Marea Britanie și Argentina se va decide în decisiv, după ce scorul primelor patru meciuri este 2-2. Favorită certă după tragerea la sorți, calculele Marii Britanii au fost date peste cap de Juan Martin del Potro , care a reușit să-l învingă vineri pe Andy Murray în 4 seturi. Astăzi, scoțianul a trimis confruntarea în decisiv, după ce l-a învins în minimum de seturi pe Guido Pella (49 ATP), 6-3, 6-2, 6-3. 

Meciul decisiv pentru accederea în finală se va disputa astăzi, între Juan Martin del Potro (64 ATP) și Kyle Edmund (55 ATP).

Finala va avea loc în perioada 25-27 noiembrie.

(Remus Dinu)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
jensen
jensen  •  18 Septembrie 2016, 19:04

Pai ar fi bine sa te hotarasti Remus Dinu: ori joaca Daniel Evans cu Leonardo Mayer, ori Juan Martin del Potro cu Kyle Edmund.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează