SPORTURI  »  TENIS  »  WTA SYDNEY

UPDATE Garbine Muguruza s-a retras și de la Sydney, iar locul 1 e tot mai departe

Articol de GSP - Publicat miercuri, 10 ianuarie 2018 08:46

Garbine Muguruza, principala urmăritoare a Simonei Halep, a debutat în forță la turneul de la Sydney, competiție premergătoare Australian Open. Ulterior, a luat decizia de a se retrage din turneu.

update 11:59

La scurt timp după victoria cu Bertens, Garbine Muguruza a luat decizia de a se retrage din cadrul turneului de la Sydney.

După ce a acuzat probleme medicale și în primul turneu al anului, când s-a retras de la Brisbane, iberica a luat decizia de a părăsi turneul de la Sydney pentru a nu-și pericilita șansele de a fi prezentă la turneul de la Australian Open care va începe peste doar cinci zile.

Știrea inițială

Muguruza, favorită principală la Sydney, s-a impus în fața lui Kiki Bertens în optimi, 6-3, 7-6, după un meci care a durat o oră și 50 de minute.

Spanioloaica a câștigat fără emoții primul set, 6-3, dar a avut mai multe bătăi de cap în setul secund, pe care și l-a adjudecat la tie-break.

În sferturile de finală, Muguruza se va duela cu învingătoarea meciului Daria Gavrilova - Samantha Stosur.

În cazul în care va reuși să se impună la Sydney, Garbine Muguruza nu va reveni pe primul loc în clasament. 

Calculele hârtiei arată că un eventual succes i-ar asigura jucătoarei spaniole 470 de puncte, dar nu i se vor lua în calcul cele 55 de puncte câștigate la Doha anul trecut. Astfel, dacă Muguruza se impune la Sydney, va rămâne la 5 puncte în spatele Simonei Halep. 

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (15)
mdionis
mdionis  •  10 Ianuarie 2018, 18:07

"stii ca sunt 128 de jucatoare anu asta in primul tur la fiecare Grand Slem spre deosrebire de anii 70 can erau doar 32?" ... si ce daca sunt 128?! "si ca diferentele sunt f mici intre primele 3 locuri" Mai bine intreaba-te cate puncte au de aparat competitoarele la primul loc de anul trecut.

tihi
tihi  •  10 Ianuarie 2018, 18:05

Pacat de ea,,,,daca nu ar fi avut aceste probleme musculare inca de la toamna anului trecut,ea nu ar fi cedat locul 1 si acum se mentinea pe primul loc! Este cea mai buna jucatoare a lumii #!! in acest an,la ambele turnee s-a retras din postura de invingatoare!! Cu siguranta si la Sidney ar fi castigat lejer!! Sa nu ne bucuram de problemele altora !! Hai Garbine !!

235228763637185
Marele Zeu Apollo  •  10 Ianuarie 2018, 17:58
Postat de comabi pe 10 Ianuarie 2018, 14:55

Cand a declarat Buburuza ca se va tot schimba liderul anul acesta, am inceput sa zambesc. Acum un an de zile pronosticam ca primul lider mondial dupa Serena va fi Simona. M-am inselat, dar nu cu foarte mult. Imediat ce a devenit lider mondial si inainte de Singapore, am spus ca va ramane pe primul loc la final de an. De data aceasta indraznesc sa afirm ca si dupa Australian Open va ramane pe primul loc si ca va avea inca multe luni consecutive pe primul loc. Consistenta din ultimii ani (mai mereu Top 5), relaxarea vizibila din jocul prestat in acest moment, imbunatatirea tenisului sau, precum si penuria de jucatoare care sa reziste pe termen lung, ma fac sa cred ca Simona va ramane lider mult timp. Altcineva in afara de Caro, Svitolina si Bubu (in aceasta ordine) nu vad in stare sa o detroneze anul acesta.

Hahaha Da tu stii ca sunt 128 de jucatoare anu asta in primul tur la fiecare Grand Slem spre deosrebire de anii 70 can erau doar 32? si ca diferentele sunt f mici intre primele 3 locuri,adica 400 de puncte care inseamna finala platita cu 1200 de puncte si castigatoarea care ia 2000 de puncte ? eu cred ca Simona Halep Athena a stat 16 saptamani consecutive ca si Maria Sharapova Artemis pe locul 1 si asta e

Vezi toate comentariile (15)
Comentează