SPORTURI  »  TENIS  »  ACTUALITATE

UPDATE // Ilie Năstase a comis-o din nou: 2 dosare penale în 6 ore! A fost prins băut la volan și încătușat: "N-am fost umilit așa niciodată!"

FOTO: Guliver/ Getty Images
FOTO: Guliver/ Getty Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 25 mai 2018 08:56

Fostul mare tenismen Ilie Năstase (71 de ani) a comis-o din nou în această dimineață, fiind prins sub influența băuturilor alcoolice la volan. Acesta s-a opus recoltării probelor biologice, a fost încătușat și dus la Poliție, unde i-a fost întocmit dosar penal.

update 12:20

Ilie Năstase a plecat de la Spitalul Floreasca pe scuter, deși rămăsese fără permis. Acesta a intrat pe contrasens, iar Digi 24 scrie că ar fi trecut pe culoarea roșie a semaforului. Polițiștii l-au oprit, astfel că "Nasty" a mai "încasat" un dosar penal azi.

update 9:35

Ilie Năstase a încercat să explice la TV incidentul în care a fost implicat. Fostul lider mondial din ATP amenință că merge la CEDO și că va cere Poliției daune de 2-3 milioane de euro.

"Testul de alcoolemie a ieșit 0.05. Mi-au spus că trebuie să-mi dea amendă, dar un polițist a zis să-mi ia și sânge. Mi-au făcut și test pentru droguri. Ce înseamnă asta? La mine, cel mai mare drog a fost un pahar de șampanie. Oamenii ăștia sunt «duși». La INML, testul a fost tot 0,05. N-am fost umilit așa niciodată. Mi-au strâns cătușele atât de tare încât mi-au făcut rană. Mi-au spus că așa se procedează când sunt agresiv. Eu am fost doar agresiv verbal, nu fizic.

A sta la pândă e un furt. Mă voi duce la CEDO, pentru că doamna ministru și secretarii dânsei nu au vrut să răspundă la telefon. E o lege: dacă vrei să arestezi un fost parlamentar sau general, treci puțin mai sus și întrebi. Alții nu gândesc cu picioarele, ca ei.

Eram conștient că pot să conduc, stau foarte aproape. Mi s-a spus că eram pericol public. Care era pericolul public? Polițiștii au filmat doar ce au vrut ei. Erau mii de polițiști la spital (n.r. a declarat ironic), fericiți că au prins un pește mai mare. Mă dor toate oasele, am fost trântit la pământ. Merg să iau certificat medico-legal, apoi merg la CEDO. Cer 2-3-5 milioane de euro daună și le dau la copiii săraci din țară.

Am răni la mâini și puțin la frunte. Am fost prins cu 0,05. Asta nu e infracțiune, doar că îmi ia permisul. 0,05 înseamnă două sticle de bere. Nu eram atât de nebun încât să mă urc beat în mașină. Polițiștii trebuiau să reacționeze altfel, nu eu. «Cât ai băut?». «3 beri am băut». «Hai, domne, că ai băut mai mult!». Am băut 3 beri și am și mâncat. Când mai și mânânci, nu te îmbeți. Am băut 3 beri și am mâncat paste și friptură", a declarat Ilie Năstase, la Antena 3.

Știrea inițială

Conform Digi 24, "Nasty" a fost oprit de un echipaj al poliției în această dimineață, în jurul orei 04:45, pe Șoseaua Nordului din Capitală. Polițiștii au intuit imediat că fostul sportiv ar fi consumat alcool și i-au solicitat acestuia să fie supus aparatului alcooltest și să meargă la spital pentru a i se recolta probe biologice.

Năstase s-a opus însă vehement și a început să-i înjure pe polițiști, care nu au stat pe gânduri și l-au încătușat pe acesta, ducându-l la INML. A refuzat și acolo recoltarea probelor biologice, astfel că a fost dus la sediul Brigăzii Rutiere.

Năstase s-a ales cu dosar penal pentru conducerea autovehiculului sub infuența băuturilor alcoolice, dar și pentru refuzul de a recolta probe biologice!

Comunicatul Poliției:

"În jurul orei 4.45, pe Şos. Nordului, zona ambasada Chinei, poliţiştii Brigăzii Rutiere au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 72 de ani.

Întrucât acesta se afla într-o vizibilă stare de ebrietate, i s-a solicitat să fie testat cu aparatul alcooltest, moment în care a devenit recalcitrant, a adresat injurii poliţiştilor, motiv pentru care a fost încătuşat şi condus la sediul INML pentru recoltare de mostre biologice.

Bărbatul a refuzat să-i fie recoltate mostre biologice şi a fost condus la sediul Brigăzii Rutiere unde i-a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi pentru refuz de recoltare mostre biologice."

Nu e pentru prima oară când Ilie Năstase creează probleme. Cunoscut ca o fire extrem de controversată, "Nasty" are un istoric bogat: a înjurat jurnaliste, a fost în mijlocul unor scandaluri mondene și a dat în repetate rânduri declarații xenofobe.

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (94)
2215258538486144
Pedro Gonzales  •  29 Mai 2018, 17:17
Postat de Valentin Stratula pe 27 Mai 2018, 09:07

cu tristete va scriu vazand un general al armatei romane si un mare sportiv este incatusat.oare chiar atat de grave au fost faptele?am mai vazut cum in penitenciarele din romania si aplica tortura.alooo d-na ministrude interne alooo d-le ministru al justitie si dl presedinte al tarii cat mai tolerati asemenea derapaje.

Dada... si eu sunt trist. Daca Ministerul Sanatatii si Ministerul Transporturilor aveau bunul simt sa-i dea si grad de medic primar chirurg respectiv capitan de aeronava Airbus A350, dupa cum s-ar fi cuvenit, aveam patru titluri incatusate de-o data. Cum adica numai Ministerul Apararii si numai general. La valoarea lui ?

357304401342397
Mary Grigoras  •  28 Mai 2018, 04:06

"cu tristete va scriu vazand un general al armatei romane si un mare sportiv este incatusat.oare chiar atat de grave au fost faptele?am mai vazut cum in penitenciarele din romania si aplica tortura.alooo d-na ministrude interne alooo d-le ministru al justitie si dl presedinte al tarii cat mai tolerati asemenea derapaje." ALOOOO!Domnu'; adica dupa dumneata legile nu sunt pt. totata lumea; poate ca ar trebui mentionat in dreptul fiecarei legi, observatii micute si dragute cum ar fi: -aceasta lege se va aplica doar in cazul unor persoane care nu au relatii, bani(muuulti) si tupeu (ca sa nu spunem , lipsa de bun simt)). Deci cam asa ceva sugerezi dumneta. Intr-o tara CIVILIZATA, LEGILE sunt respectate de TOTI cetatenii fara nici o exceptie. CLAR!

963629823699518
Valentin Stratula  •  27 Mai 2018, 09:07

cu tristete va scriu vazand un general al armatei romane si un mare sportiv este incatusat.oare chiar atat de grave au fost faptele?am mai vazut cum in penitenciarele din romania si aplica tortura.alooo d-na ministrude interne alooo d-le ministru al justitie si dl presedinte al tarii cat mai tolerati asemenea derapaje.

Vezi toate comentariile (94)
Comentează